DM-final: Örebro Syrianska – Örebro SK 1-2 (1-1)

Tid: Onsdagen den 9 oktober klockan 19.00
Domare: Erik Enerholm (ass. Sergey Mark och Damir Civic )
Web-TV: Streamas via NA +Allt
Hockeykrock: Nej
Publik: Arrangören ÖLFF bjöd på fri entré.

Årets DM-segrare. Bilden från ÖSK:s webbplats.

Örebros för tillfället två bästa fotbollslag möttes igår kväll i årets DM-final. Från syriansk sida hade man på förhand försökt att höja matchen till att handla om vilket lag som för tillfället är Örebros bästa.

Men ÖSK:s Christian Järdler hade redan i förhand deklarerat, att ÖSK skulle komma till spel med ett U21-liknande lag. Alltså med en matchtrupp som bestod av yngre spelare, bänkspelare och sådana som inte får spela alls i A-lagssammanhang (för ÖSK). Syrianska valde sedan i princip att göra likadant. Dock med den skillnaden att på deras bänk satt flera av A-lagets bästa spelare. Tanken var väl att kunna sätta in dem vid en forcering om det skulle behövas. På ÖSK:s bänk var förhållande snarast det omvända. Förutom Victor Backman var det påfallande orutinerat bland ersättarna.

Syrianerna valde att ta sin bonusstraff i matchinledningen. Men i stället för att försöka göra mål rullades bollen bara några meter och det var väldigt lätt för Daniel Strindholm att plocka upp den. Syrianska ville ha en match på lika villkor för att verkligen kunna visa att de har det bättre laget (eller något åt det hållet).

ÖSK startade sedan matchen bäst och tog en tidig ledning genom Malïk Mokédé efter det att Hamse Shagaxle drivit fram bollen i en kraftfull löpning. Innan halvleken var slut hade dock hemmalaget, som alltså var Örebro Syrianska denna kväll, kvitterat. Inför (och under) andra halvlek förstärkte syrianerna successivt sitt lag utan att dock kunna göra något åt den oavgjorda ställningen.

Charlei Swartlings ledningsmål med 20 minuter kvar att spela kom sedan som resultat av en galen syriansk passning, vilken Malïk Mokédé kunde snappa upp. Efter ÖSK:s ledningsmål toppade syrianerna sitt lag utan att komma speciellt nära något kvitteringsmål. Det vid det här laget unga ÖSK-laget stod emot bra och släppte inte till några egentliga målchanser.

Christian Järdler.

Örebro Syrianska.

Efter matchen.
ÖSK: Herrlaget är distriktsmästare efter seger i finalen mot Örebro Syrianska IF.
NA Livesport: Höjdpunkter
NA Livesport: Örebro Syrianska – Örebro SK (repris)
NA: Fula satsningen – här skadas ÖSK-spelaren mm.
NA: Arroganta gesten: Ger bort straffen
Örebro Syrianska: Förlust i DM-finalen

Inför matchen.
Förra året möttes de två klubbarna i en sommarträningsmatch med en liknande laguttagning för ÖSK del. Den matchen vann Syrianerna med 7-1.
NA: ÖSK vill bryta DM-torkan
NA: Örebro Syrianska kan bli bäst i stan: ”Prestige”
Örebro Syrianska: Syrianska och ÖSK gör upp i DM-finalen
NA: Livesport: Örebro Syrianska – Örebro SK

00′ “Straffmiss”: Alfred Ajdarevic
10′ 0-1 Malïk Mokédé (Hamse Shagaxle)
34′ 1-1 Mohamed Youla
45+4′ Varning: Philip Malky
62′ Varning: Isac Spanedal
73′ 1-2 Charlie Swartling (Malïk Mokédé)
77′ Varning: Malïk Mokédé

Laguppställning:
Daniel Strindholm
Oskar Käck – Jesper Modig – Theodor Hansemon – Tobias Bjørnstad
Niclas Bergmark (k) – Elias Barsoum
Linus Alperud – Charlie Swartling – Hamse Shagaxle
Malik Mokédé

Ersättare: Malte Påhlsson (mv), Victor Backman, Bilal Fousseni, Wessam Dukhan, Erman Hrastovina, Herman Bruhn och Lowe Astvald

Laguppställning Örebro Syrianska.
Örebro Syrianskas startelva: Karl Serrano Torstensson – Torre Rafael, Felix Bindelöv, Miano van den Bos – Mohammed Youla, Swaibou Conta, Abdhikaliq Mohamud, Philip Malky, Isac Spanedal – Alfred Ajdarevic, Emanuel Chabo.
Avbytare (fria byten): Mustafa Saleh, Henry Hertzman, Edgar Navassardian, Dino Salcinovic, Ibrahim Habib, Konrad Gustafsson, Oscar Windahl.

Särskilda regler för DM-turneringen.

Bonusstraff. Som vanligt i ÖLFF_s version av distriktsmästerskapet har laget från en lägre divsion fördelen av en eller flera så kallad bonusstraffar. Dessa får läggas före matchen eller innan andra halvlek börjar. Eftersom det skiljer en division mellan ÖSK och Syrianska har de senare en sådan bonusstraff.

Fria Byten: I DM-matcherna tillämpas fria byten. Lagen kan alltså byta in hur många spelare som helst och spelare som blivit utbytta får komma in igen.

Ingen förlängning. Vid ett oavgjort resultat vid matchens slut blir det inte någon förlängning. Istället avgörs matchen direkt med hjälp av en straffsparksläggning.