Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 14: Mallbacken igen

Plats: Grönpepparparken (naturgräs)
Tid: Söndagen den 11 augusti klockan 14.00
Domare: Camilla Friberg (ass. Alvin Eriksson och Aymen Ghezali)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: Publiksnittet hittills är 261


Elitettan vänder i den här omgången från vårsäsong till höstsäsong. Vilket för ÖSKs damer innebär en chans till revansch mot Mallbackens IF. Jag är inte speciellt förtjust över schemaläggarna som lägger två matcher mot samma lag direkt efter varandra. Men det är bara att gilla läget.

För ÖSK:s del innebär det som sagt en möjlighet till snabb revansch efter förlusten med 4-1 på bortaplan i den sista vårmatchen för en dryg månad sedan. Då var morgondagens gäster rätt överlägsna även om ÖSK hjälpte till genom ett mindre lyckat försvarsspel vid några tillfällen.


Mallbacken Sunne IF.
Laget från Mallbacken hittar man i de värmländska skogarna två mil norr om Sunne. Klubben tillhör en av tidiga pionjärerna i svensk damfotboll. Laget startades upp 1970 och 1988 hade de avancerat till Damallsvenskan. År 2016 åkte klubben ur den högsta serien efter sammanlagt 14 säsonger i den högsta ligan. Därefter har de tillhört Elitettan.

Förra säsongen blev något av en krissäsong för klubben. Pengarna tog slut, tränaren lämnade och serien avslutades med en tränare som tagit sig an laget på ideell basis. Men det gick ju bra och laget klarade sig kvar i den näst högsta serien. Jag trodde nog att deras tid i Elitettan var på väg att ta slut. Men tack vare flera starka resultat har de klarat sig ”rätt bra”.

Mallbackens fem senaste resultat.
240706. Mallbacken – Örebro SK 4-1
240630. Sundsvalls DFF – Mallbacken 0-0
240620. Mallbacken – Lidköping 0-2
240616. Mallbacken – Eskilstuna United 2-1
240608. Umeå IK – Mallbacken 5-0
Lagets bästa målgörare är Venera Rexhi (5 mål) och Ida Hallstensson (4 mål).

Under speluppehållet har laget spelat två matcher. Först en förlustmatch mot Djurgården (1-3) och sedan en vinst mot Brage i Svenska Cupens andra omgång (4-1). I cupmatchen gjorde Ida Hallstensson tre mål så henne bör nog ÖSK se upp lite extra med.


Örebro SK.
ÖSK:s damer är (som vanligt) i stort behov av poäng. Vi får se om hemmaplansfördelen och ett lite säkrare försvarsspel räcker till för att rubba Mallbacken som väl får ses som favorit den här gången.

ÖSK: Inför återstarten av Elitettan
NA: Grace, 22, om att vara en förebild

ÖSK har aviserat följande matchtrupp.
Ellen Portugués (mv), Josefine Eklund , Agnes Andersson, Nora Thörngren, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Alva Hyttinen, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Emelie Alfredsson, Jonna Dahlberg och Selma Rajakangas.

Jämfört med bortamatchen mot Mallbacken saknas Matilda Wennberg och Grace Wallin. I deras ställe har Alva Hyttinen och Jonna Dahlberg fått en plats i truppen

Spelare som saknas är Matilda Wennberg (avstängd), Klara Spångberg (långtidsskadad), Grace Wallin (känning), Ida Henriksson (känning). Olivia Stråle och Clara Heiche är utlånade till Rynninge. Oklar status noteras för Ellen Karlsson och reservmålvakten Agnes Lundberg Vesterlund.. Är de fortfarande med i truppen?

I bortamatchen mot Mallbacken disponerade ÖSK laget på följande sätt.
Ellen Portugués
Matilda Wennberg – Sofia Westerlund (70) – Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson (80) – Agnes Andersson (k, 61) – Nora Thörngren (61) – Grace Wallin
Amelia Olofsson –Ella Gunnarsson (61)

Ersättare var: Emilia Andersson, Nellie Thörngren, Moa Arlebo, Josefine Eklund, Rebecka Mannström. Maja Eriksson och Izabella Hurtig,
Inbytta blev.
61: Emilia Andersson, Nellie Törngren och Moa Arlebo.
70: Josefine Eklund
80: Rebecka Mannström


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.