Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2024: Yasin återvänder till ÖSK

Örebro SK bekräftade idag att Ahmed Yasin återvänder till ÖSK och förstärker laget säsongen ut. Detta blir tredje gången (gillt?) som Yasin klär sig i svartvitt.

Första gången kom han som tonåring (tillsammans med Josef Ibrahim) till ÖSK från BK Forward 2011 och stannade till 2015 då han såldes viadre till danska AGF Åhrus.

Andra vändan var en form av rehabiliteringskontrakt då Yasin anslöt till ÖSK under sommaren 2021 när han fortfarande rehabiliterade sig från en allvarlig knäskada som han ådragit sig i Turkiet. Det var först mot slutet av 2021 som Yasin var tillräckligt återställd för att kunna debutera samtidigt som ÖSK ramlade ur Allsvenskan. Kontraktet med ÖSK förlängdes dock även över 2022 då Yasin var en av de stora stjärnorna (tillsammans med bland andra Kevin Walker och Jiloan Hamad) som skulle se till att ÖSKs sejour i Superettan bara blev ett-årig. Det gick inte som tänkt och Yasin vände istället till Al-Kholood i den saudiska andraligan inför 2023 samtidigt som ÖSK fortsatte harva i Superettan.

Tiden i Saudiarabien tycks ha passat Yasin väl som varit ordinarie offensiv spets i det Al-Kholood som tog steget upp till den saudiska högstaligan.

Nu vänder Yasin hem till Örebro igen och ÖSK får in en offensiv spelare som kan husera på alla de offensiva positionerna men kanske mest är tänkt i en anfallsroll bredvid Kalle Holmberg. En roll som bör passa Yasin (och ÖSK) betydligt bättre jämfört med nu under vårsäsongen då främst Mohammed Saeid men också Adam Bark fått den platsen. Nu får ÖSK in en spelare som den här bloggen tror kommer lyfta den positionen betydligt i både djupled men kanske framförallt teknik och finess vilket i sin tur kan öppna upp och ge Kalle Holmberg mer utrymme än vad han hittills fått den här säsongen.

Samtidigt är det svårt att helt avgöra vilken nivå Yasin håller á 2024. Han har hunnit bli 33 år gammal och det är inte helt lätt att bedöma vilken nivå den saudiska andraligan håller men 8 mål och 4 assists på 34 matcher har det blivit och ryktet från träningarna säger att Yasin har hållit en hög och bra nivå.

I ett sånt där tillrättalagt highlightspaket som personer i eller kring spelarnas agenter tar fram och lägger ut på exempelvis YouTube går det hursomhelst att se hur det gått för Yasin under det senaste året.

Det som slår undertecknad är att Yasin ser stark ut i kroppen och att han använder den styrkan i kombination med sin teknik på ett bra och poänggivande sett. Tidigare upplever inte jag att han använt sin kropp på riktigt samma sätt utan mer litat till sin finess.

Uppgifter som bloggen tagit del av säger också att Yasin i grunden ville ha ett längre kontrakt men när ÖSK inte ville (eller kunde?) erbjuda det valde Yasin att gå klubben till mötes på grund av att han verkligen ville till ÖSK. Att visa den typen av klubbhjärta i dessa tider ska man inte ta för självklart.

Till NA säger Yasin själv att ”– jag har fått jättebra kontraktsförslag ekonomiskt sett som jag faktiskt har tackat nej till. Jag har suget för ÖSK och det lockar mig att komma hit för att hjälpa laget som jag älskar”.

ÖSK: Välkommen hem, Ahmed Yasin!
ÖSK: ÖSK PLAY: Ahmed YAsin: ”Rätt tidpunkt att komma hem”
NA: Första orden efter övergången: ”Vill hjälpa laget jag älskar”
NA: Klart: ÖSK värvar Ahmed Yasin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.