Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: A-slutspelet lottat

ÖSK PA17 svarade för en mycket stark prestation och kvalificerade sig som tredje lag från den söderallsvenska serien till A-slutspelet.

I A-slutspelet deltar de sju bästa lagen från de två allsvenska serierna. De lag som inte var riktigt lika bra spelar ett B-slutspel (norr resp. söder) där det gäller att undvika de två sista platserna vilka innebär nedflyttning till P17 Superettan.

Men nedflyttning är inte något som ÖSKarna behöver oroa sig för det här året. I A-slutspelet finns det bara ett mål utöver att vinna så många matcher som möjligt. Seriesegrarna blir Svenska Mästare i P17-klassen.

Storstadsdominansen är stor i A-slutspelet. Från den södra serien, där ÖSK deltog, kvalificerade sig alla de fyra deltagande lagen från Göteborg. De kompletterades av ÖSK, IF Elfsborg och Malmö FF. I den norra serien var det ännu ”värre”. Sex av de sju lagen hör hemma i Stockholm (om man räknar Sollentuna som ett Stockholmslag). Det enda laget som inte kommer från Stockholm av lagen från P17 Allsvenskan Norra är IK Sirius. (En brant uppförsbacke för landsortslagen med andra ord)

A-Slutspelet avgörs i en enkelserie som inleds första helgen i augusti och som avslutas den 3:e november.

Unicoach: Slutspelslagen klara i P17 Allsvenskan


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.