Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan: Förlust på Tunavallen

Plats: Tunavallen (konstgräs)
Tid: Torsdagen den 20 juni klockan 19.00
Domare: Adli Assali (ass. Jakob Melki och Karl Youssef)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: 303


Det blev förlust för ÖSKs damer i torsdagsmatchen på Tunavallen i Eskilstuna. I en på det hela taget jämn match besegrades gästerna från Örebro med 2-0. Skillnaden mellan laget var inte stor, men gästernas anfallare Nicole Robertson visade sig för svårhanterad för ÖSKs försvar.

ÖSK skapade även de en del chanser. Närmast ett ÖSK-mål var Emelie Alfredsson som fick se sitt skott ta i ribben. Izabella Hurtigs distansskott från vänsterkanten förtjänar också att nämnas. Men det skottet avvärjde en duktig hemmamålvakt.

På det hela taget tyckte jag att ÖSK spelade rätt bra (trots allt). De flesta passningarna slogs till medspelare, vilket man inte alltid är så bortskämd med. Laget har dock fortfarande svårt att etablera tryck mot motståndarnas försvarsområde. Det blir mestadels inlägg från kanten med en förhoppning om att den skall få en medspelare som första mottagare.

Bäst i ÖSK tyckte jag (som vanligt) att Matilda Wennberg var – ingen överraskning där. Med duon Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson tillbaka blir ÖSKs högerkantsspel betydligt vassare. Amelia Olofsson fick priset som bästa ÖSKare av en hemmajury. Efter matchen plussade ÖSKs tränare Dennis Gabrielsson Selma Rajakangas insats. Selma har tagit jättekliv, och utvecklas hela tiden. Jätteroligt att följa henne, kommenterade Gabrielsson.

ÖSK: Bortaförlust mot Eskilstuna
NA: ÖSK under strecket
Tyvärr håller videon från den här matchen väldigt låg kvalitet. Kameran (eller om det var kameramannen) klarade inte av kontrasterna vilket gjorde att vad som skedde på de delar av planen som låg i skugga var väldigt svåra att uppfatta.
NA Play: Höjdpunkter
NA Play: Repris


Matchfakta.
12. 1-0 Nicole Robertson (nickmål)
55. 2-0 Patrycja Weronika Jerzak (Nicole Robertson)

Laguppställning.
Ellen Portugués
Rebecka Mannström (88) – Matilda Wennberg (k) – Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson – Nora Thörngren – Moa Arlebo (71) – Izabella Hurtig (64)
Amelia Olofsson (71) – Emilia Andersson (64)

Ersättare: Grace Wallin, Maja Eriksson, Agnes Andersson, Sofia Westerlund, Josefine Eklund, Nellie Thörngren, Alva Hyttinen.
Inbytta blev.
64: Grace Wallin, Maja Eriksson
71: Sofia Westerlund, Agnes Andersson
88: Josefine Eklund


På grund av några mindre fördelaktiga resultat i omgången hamnade ÖSK på en av nedflyttningsplatserna igen. Men de bör ha goda möjligheter, tycker jag, att i nästa match ta sig över strecket. Den spelas den 30 juni på GPP IP och då är det jumbon IFK Kalmar som står för motståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.