Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 11: Eskilstuna Utd-Örebro SK

Plats: Tunavallen (konstgräs)
Tid: Torsdagen den 20 juni klockan 19.00
Domare: Adli Assali (ass. Jakob Melki och Karl Youssef)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: Publiksnittet hittills är 333, vilket är näst bäst i serien.


SvFF har varit förutseende nog att lägga den 11:e omgången i Elitettan dagen före midsommarafton. Det innebär för lagens del att fotbollen är undanstökad innan midsommarfirandet kan börja. ÖSK spelade sin senaste match förra torsdagen, vilket har givit dem en hel vecka för vila och förberedelser inför matchen. För hemmalaget från Eskilstuna har tidsschemat varit betydligt tajtare. De mötte så sent som i söndags Mallbacken Sunne på bortaplan och har alltså haft betydligt mindre tid på sig.


Eskilstuna United.
Klubben bildades 2002  då Slagsta IK och Tunafors SK slog samman sina damfotbollsverksamheter. År 2013 lyckades laget ta steget upp till Damallsvenskan. I den högsta serien klarade laget sig förhållandevis bra med bland annat ett stort publikstöd i det elitfotbollssvultna Eskilstuna. Efter säsongen 2022 blev laget tvångsnedflyttat till Elitettan på grund av att de inte klarade att uppfylla villkoren för Elitlicensen. Därefter har ett restaureringsarbete påbörjats.

År 2023 placerade sig laget på åttonde plats och de uttalade förhoppningarna inför årets säsong var att laget skulle kunna vara med och slåss om direktuppflyttnings- och kvalplatsen till Damallsvenskan. De förhoppningarna verkar dock ha kommit på skam. Avståndet till seriens tättrio ser redan ointagligt ut.

Lagets fem senaste matcher.
240616 Mallbacken Sunne – Eskilstuna United 2-1
240609 Sunnanå SK – Eskilstuna United 3-1
240525 Eskilstuna United – Alingsås IF 1-1
240519 IFK Kalmar – Eskilstuna United 0-5
240511 Eskilstuna United – Lidköpings FK 1-0
Efter två förhållandevis bra resultat mot Kalmar och Alingsås har laget förlorat två matcher på raken. Därmed försvann nog förhoppningarna om att kunna vara med i tätstriden.

Lagets bästa målskytt i år är Nicole Robertson som gjort fyra mål. Trion Astrid Larsson, Rosa Herreros Ossorio och Tiama Youhana har gjort två. Larsson var fjolårets bästa målgörare med 11 mål.


Örebro SK.
ÖSK reser till Eskilstuna med ett stort behov av påfyllning i poängkolumnen. Trepoängaren i den förra omgångens match mot IK Uppsala var både välkommen och välbehövlig, men de tre poängen räckte inte till mer än en plats precis över nedflyttningsstrecket. ÖSK har varit obesegrade på hemmaplan i sina tre senaste matcher. Men nu är det bortaplan och konstgräs som gäller – vi får se hur laget klarar den omställningen.

ÖSK: Inför bortamatchen mot Eskilstuna United DFF.

Matchtrupp.
Följande trupp på 18 spelare har kallats till matchen: Josefine Eklund, Agnes Andersson, Nora Thörngren, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Grace Wallin, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Emelie Alfredsson, Alva Hyttinen, Selma Rajakangas och Ellen Portugués (mv).

Jämfört med den senaste truppen har Agnes Andersson återkommit medan Ella Gunnarsson av okänd anledning inte är uttagen. Enligt ÖSK saknas Clara Spångberg och Clara Heiche på grund av knäskador samt Ida Henriksson som är sjuk. Ej uttagna är Olivia Stråle, Ella Gunnarsson och Jonna Dahlberg (sent struken ur truppen). Andramålvakten Agnes Lundberg Westerlund saknas fortfarande utan att ÖSK kommenterat saken närmare. Det känns alltid nervöst att se laget starta utan att det finns en målvakt på bänken för det fall att något händer under matchen.


I matchen mot IK Uppsala ställde ÖSK upp på följande sätt:

Laguppställning.
Ellen Portugués
Rebecka Mannström (65), Matilda Wennberg (k), Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson (65), Cornelia Karlsson, Nora Thörngren, Moa Arlebo (86), Grace Wallin (70)
Amelia Olofsson, Ella Gunnarsson (65)

Ersättare var: Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Nellie Thörngren, Izabella Hurtig, Josefine Eklund, Emilia Andersson och Jonna Dahlberg

Inbytta blev.
65: Maja Eriksson, Nellie Törngren, Sofia Vesterlund
70: Izabella Hurtig
86: Josefine Eklund


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.