Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK skall anställa en sportchef

ÖSK släppte idag nyheten via NA, att man avser att anställa en sportchef under hösten. Nyheten kommer som något av en överraskning. Vid det informationsmöte som ÖSK arrangerade någon vecka före årsstämmorna var Lars Larsens besked, att han väldigt gärna skulle vilja se en sportchef i ÖSKs sportsliga organisation. Men också att pengarna inte räckte på grund av den satsning man nu genomför på akademisidan. Det var ett antingen eller och man hade valt akademin.

Nu ser det dock av allt att döma positivare ut ut. Larsen säger till tidningens Fredrik Carlsson, att den ekonomiska situationen har förbättrats så att det nu finns utrymme för att anställa en sportchef.

Beslutet att gå vidare i restaureringsarbetet av ÖSK togs vid ett styrelsemöte för två veckor sedan. Rekryteringsarbetet kommer dock inte att påbörjas förrän efter semestrarna. Någon klar kandidat till posten verkar det inte finnas. Enligt Larsen kan utnämningen bli klar i augusti men även så sent som i november.

Klart verkar det vara, att man inte kommer att plocka någon från den högsta sportchefshyllan i svensk fotboll. Det finns det väl inga pengar till samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna nog kommer att vara betydligt mer begränsande än vad en högprofilerad kandidat är van vid. Vi vill ha någon som kommer hit och förstår vilken situation vi är i och vilka medel vi har att förhålla oss till och så, säger Larsen.

Med tanke på det utsatta tabelläget så är det kanske bäst att ta det lite försiktigt tidsmässigt. Att engagera en duktig sportchef till ett lag som ser ut att vara på väg att få lämna Superettan är nog inte det enklaste. Samtidigt som klubben ju måste veta vilka ekonomiska resurser man kan räkna med nästa år. Den ekonomiska ”smällen” av en höstvärvning kommer ju inte i år – några månader klarar man ju alltid. Men nästa år skall kostnaden för den nya befattningen bäras under 12 månader.

NA: Larsens klartecken: ÖSK anställer sportchef


Tillägg 240620.
I det medlemsbrev som kom idag skriver ÖSK bland annat.
Samtidigt är det viktigt att vi håller oss till den strategiska planen som arbetats fram av styrelsen och beslutats på årsmötet. Långsiktighet är ett av ledorden och därigenom bygga klubben från grunden. Ett av delmålen är att herrlaget ska spela i Allsvenskan 2027. För att möjliggöra detta har styrelsen beslutat att, efter sommaren, inleda en rekryteringsprocess av en sportchef. I takt med att ekonomin ser mer stabil ut är detta ett viktigt beslut för att förbättra de sportsliga förutsättningarna och möjligheterna för Allsvenskan 2027. Planen är att ha en ny sportchef på plats inför säsongen 2025.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.