Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK och BK Forward i utvecklingssamarbete

ÖSK och BK Forward meddelade idag att man kommit överens om ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete. Ett lite krångligare namn på en metod för utlåning av yngre spelare. Genom denna konstruktion är det möjligt för båda klubbarna att använda spelarna i sina respektive lag.

De spelare som berörs av det nya avtalet är anfallaren Bilal Fousseni och målvakten Buster Runheim. När det gäller Fousseni känns utlåningsavtalet logiskt och helt rätt. Han kom till ÖSK från Forward inför den här säsongen, men har knappt fått någon speltid alls. Eftersom han tidigare spelat för Forward vet både han och klubben vad som gäller och hur han skall kunna utnyttjas på bästa sätt.

Jag är lite mer förvånad över utlåningen av Runheim. Målvakter skall ju helst stå i mål för att utvecklas – inte sitta på en avbytarbänk och vänta på att förstemålvakten eventuellt ska bli utvisad, avstängd eller skadad.

Men Forward verkar ha vissa målvaktsproblem i år. I deras mål så här långt har Quinn Stahmer (7 matcher) en 22-årig kanadensare, Oscar Klasson (3 matcher) 29-årig före detta målvaktstalang, och Hugo Mosshagen (1 match) 19-årig juniormålvakt, stått mellan stolparna. Förmodligen utan något tillfredsställande resultat. Klasson har som sagt stått i tre matcher, men finns uppsatt som målvaktstränare på lagsidan.

Det mesta tyder nog på att Runheim kommer att få en bra möjlighet att etablera sig som förstemålvakt. I så fall kommer han säkert att få en hel del att stå i. Forward befinner sig för tillfället på näst sista plats i serietabellen.

Något egentligt problem för PA19-laget behöver utlåningen av Runheim inte innebära. Den uppgiften klarar Johan Nils Larsson säkert av utan några problem.

Bloggen håller tummarna att det skall gå bra både för BK Forward och för de tre unga spelarna.

Eftersom varken Malik Malik Mokédé eller Wessam Dukhan lånas ut verkar tanken vara att ÖSK:s utlåningsavtal med Örebro Syrianska kommer att återupplivas. Med lite klarare regler för hur spelarna skall kunna användas av de två klubbarna.

ÖSK: Nytt samarbete med BK Forward
NA: ÖSK lånar ut talangerna till Forward

1 kommentar – kommentera

Johan Larsson

Tror att du menar att Nils Larsson istället för Johan Larsson inte kommer ha några problem i p19! Johan kommer defenetivt ha problem och är dessutom liiite för gammal för p19!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.