Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan: Ett mål gav tre poäng på GPP IP

Plats: Grönpepparparkens IP (naturgräs)
Tid: Torsdagen den 13 juni klockan 19.00
Domare: Ahmed Abid (ass. Martin Köpberg och Morteza Amiri)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: 167


Ibland behövs det bara ett mål. Så var det, då Ella Gunnarsson säkrade segern och tre poäng i gårdagens match mot fjolårsallsvenskorna från IK Uppsala. ÖSKs tränare Dennis Gabrielsson kom till spel med en något omdisponerad laguppställning. Han hade valt att för första gången ställa upp laget i en 3-5-2 formation. Förmodligen för att täta till i mitten och därigenom göra det svårare för motståndarna att komma fram centralt.

Dessutom hade vaskat om ordentligt i laguppställningen med fem nya startspelare jämfört med de som startade mot Malmö FF. Fast egentligen är det nog startspelarna i matchen mot Uppsala som är förstahandsvalen. Uppställningsmässigt kan man även notera, att Sundsvallsförvärvet Sofia Westerlund äntligen fick göra sin ÖSK-debut i Elitettan. Hon bytte av Rebecka Mannström som högermittback efter en timme.

ÖSK svarade för en mycket stark första halvlek mot sina gräsovana motståndare. Ledningen i halvtid var välförtjänt och kunde till och med ha varit något mål större. Vår bästa halvlek i år, tyckte lagets assisterande tränare assisterande tränare Mikael Kindgren då han intervjuades av NA:s textrobot (eller hur det nu går till) efter matchen.

I andra halvlek hade Uppsala anpassat sig bättre till planförhållanden och motstånd. Halvleken kan väl betecknas som jämn utan några stora chanser för något av lagen. ÖSK hade rätt bra kontroll på sina motståndare, även om en uddamålsledning är en väldigt skör fördel. Speciellt vid hörnor och frisparkar mot målområdet känns det rätt nervöst. Centralt tycker jag att det fungerade bra defensivt. Jag tror att vi kommer att få se fler matchen med 3-5-2 uppställningen. Speciellt om Sofia Westerlund kan befria Rebecka Mannström från hennes mittbacksvikariat.

Bäst i ÖSK var Matilda Wennberg. Det skriver jag varje gång, men så är det. Hon håller ihop backlinjen på ett utmärkt sätt och hittar oftast rätt i sina framspelningar till mittfältet. Att Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson båda åter är i ”tjänst” höjer högersidan både offensivt och defensivt. Speciellt Emelie har en fantastisk förmåga att skapa sig offensivt utrymme för inlägg och inspel. Selma Rajakangas fortsätter att visa prov på sin mångsidighet. Den här gången började hon som vänster mittback och avslutade som höger wingback, när hon tog över på den kanten efter det att Emelie Alfredson spelat klart. Den till synes outtröttligt jagande Amelia Olofsson utsågs av en jury (?) till ÖSKs bästa spelare hörde jag Jonas Ask annonsera med några minuter kvar av matchen.

Matchens domare, den rutinerade Ahmed Abid, hittade en bra nivå, tycker jag. Han tillät lite tuffare spel än normalt, vilket matchen tjänade på. Ibland blir det lite väl mjäkigt i dammatcherna, när nästan varje typ av kroppskontakt resulterar i en frispark. Att det inte utdömdes några varningar resulterade i ovanligt kortfattad matchfakta.

NA (Jonas Brännmyr) och Ella Gunnarsson om GPP IP och att spela på gräs: ÖSK har kammat noll på bortaplan i år och fått nöja sig med fyra poäng på tre matcher på Behrn arena. Men sedan laget flyttade ut på Grönpepparparkens IP har segrarna börjat trilla in. Tre matcher in på GPP-säsongen är laget obesegrat och har tagit sju av nio möjliga poäng – och går man tillbaka till förra året så är sviten uppe i fem vinster och en oavgjord på sex senaste på gräsplanen.

ÖSK: Stark insats gav tre poäng
ÖSK Play: Emelie Alfredsson om matchen
NA: ÖSK fällde topplaget
NA Play: Örebro SK – IK Uppsala (repris).
NA Play: Höjdpunkter


Matchfakta.
37. 1-0 Ella Gunnarsson (Cornelia Karlsson)

Laguppställning.
Ellen Portugués
Rebecka Mannström (65), Matilda Wennberg (k), Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson (65), Cornelia Karlsson, Nora Thörngren, Moa Arlebo (86), Grace Wallin (70)
Amelia Olofsson, Ella Gunnarsson (65)

Ersättare var: Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Nellie Thörngren, Izabella Hurtig, Josefine Eklund, Emilia Andersson och Jonna Dahlberg

Inbytta blev.
65: Maja Eriksson, Nellie Törngren, Sofia Vesterlund
70: Izabella Hurtig
86: Josefine Eklund


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.