Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 10: Örebro SK – IK Uppsala

Plats: Grönpepparparkens IP (naturgräs)
Tid: Torsdagen den 13 juni klockan 19.00
Domare: Ahmed Abid (ass. Martin Köpberg och Morteza Amiri)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: ÖSKs publiksnitt så här långt ligger på 315.


ÖSK är ”knappt” tillbaka från Malmö innan det är dags för hemmamatchen mot IK Uppsala. En ej påtvingad torsdagsmatch hör inte till vanligheterna. Så det verkar vara något som lagen kommit överens om inbördes. Kanske för att få en fotbollsledig helg. Eller möjligen för att komma i fas med nästa veckas match som spelas dagen före midsommarafton.


IK Uppsala.
Torsdagens damallsvenska lag är tillbaka i Elitettan efter en ettårig sejour i den högsta damserien. Inför årets Elitetta indikerade förhandstipsen att laget skulle få en tuff säsong även i den näst högsta serien. I stället spåddes GUSK ta över som stans bästa damfotbollslag. Så här långt har de spådomarna slagit slint. När lagen möttes i den åttonde omgången vann IK Uppsala derbyt med hela 6-1.

Lagets fem senaste matcher.
240608 IK Uppsala- Jitex BK 1-2
240524 Gamla Upsala SK – IK Uppsala 1-6
240519 IK Uppsala – Sunnanå SK 1-0
240512 Sundsvall DFF – IK Uppsala 1-0
240505 IK Uppsala – Umeå IK 1-4

Av lagets 17 mål så här långt har Clara Leffler gjort 5, Julia Ragnarsson 3 och Lova Tomic 2.


Örebro SK.
ÖSK har nu halkat ner på en av de tre nedflyttningsplasterna och kommer därför till matchen med ett akut behov av poäng.

ÖSK: Inför hemmamatchen mot IK Uppsala

Matchtrupp: Till matchen har följande 18 spelare kallats: Josefine Eklund, Nora Thörngren, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Grace Wallin, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Emelie Alfredsson, Jonna Dahlberg, Selma Rajakangas och Ellen Portugués (mv).

Jämfört med den senaste matchen mot Malmö FF har Ella Gunnarsson (efter en kortare skadefrånvaro) och Sofia Westerlund (efter en längre skadefrånvaro) tillkommit. Agnes Andersson (lättare känning) och Olivia Stråle har fått lämna matchtruppen.

Spelare som saknas: Klara Spångberg (skadad), Clara Heiche (skadad) och Agnes Andersson (lättare känning). Ej uttagna är Olivia Stråle, Alva Hyttinen, Ida Henriksson. Andremålvakten Agnes Lundberg Westerlund saknades i Malmötruppen och finns inte heller nu med bland de som ÖSK anger som skadade. Märkligt, eftersom en reservmålvakt knappast är en spelare man petar från matchtruppen.


I matchen mot Malmö FF ställde ÖSK upp på följande sätt:
Startelva,
Ellen Portugués
Rebecka Mannström – Matilda Wennberg – Nellie Thörngren (58)
Selma Rajakangas – Agnes Andersson (69) – Nora Thörngren – Izabella Hurtig
Grace Wallin (82) – Maja Eriksson (58) – Emilia Andersson (58)

Ersättare var: Cornelia Karlsson, Emelie Alfredsson Amelia Olofsson, Moa Arlebo, Jonna Dahlberg Josefine Eklund och Olivia Stråle.
Inbytta blev.
58: Cornelia Karlsson, Emelie Alfredsson och Amelia Olofsson
69: Moa Arlebo
82: Jonna Dahlberg

En laguttagning som förvånade i alla fall mig i vissa avseenden. Min gissning är att de flesta av de spelare som byttes in i MFF-matchen får spela från start i kväll.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.