Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: ÖSK möter FK Bosna 92

Plats: Trängens IP (naturgräs)
Tid: Tisdagen den 11 juni klockan 19.15
Domare: Bengin Turan (ass. Alvin Eriksson och Martin Köpberg)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik:


Ikväll går ÖSK in i årets DM-turnering. För motståndet står div 4-klubben FK Bosna 92. Hemmalaget (Bosna alltså) har för den här matchen flyttat sin hemmaplan från Pettersberg till Trängen. Kanske för att kunna ge publiken bättre förutsättningar.


FK Bosna 92
ÖSKs motståndare FK Bosna brukar kunna ställa upp med bra lag i div 4 – den högsta lokala nivån. Förra året var de länge med och kämpade för att ta sig upp till div 3 som seriesegrare, men fick ge sig för Rynninge. Kvalspelet, som andraplatsen resulterade i, gick väl på sin höjd sådär. I år har det gått lite trögare och det är väl det nedre kvalstrecket som hamnat i fokus efter 10 spelade omgångar.

Lagets bästa målskyttar har varit Carl Ridderstolpe och Talat Ovat som gjort tre mål. Dino Beganovic och Edvin Bukva har gjort två.

Bosna startade årets DM-resa i sextondelsfinalen där de besegrade Lillåns FK med 6-3.

Örebro SK.
Kvällens DM-match verkar inte ha fått någon högre prioritet hos ÖSK. Christian Järdler har ingen förståelse för tävlingsformatet och vill av allt att döma hellre ha sina spelare tillgängliga för träning och förberedelser inför matchen mot Helsingborg kommande helg. I alla fall om man skall döma av hans intervju med NA.

Enligt NA räknar man med att kunna ställa upp följande startelva. Men det kan nog bli ändringar. Det brukar det bli om/när någon spelare av en eller annan anledning faller ifrån.

NA: ÖSK:s preliminära startelva:
Buster Runheim
Oskar Käck (A), Theodor Hansemon (A), Victor Sandberg, Herman Bruhn
Wessam Dukhan (A), Hamse Shagaxle (A)
Malik Mokédé (A), Charlie Swartling (A), Oli Melander
Erman Hrastovina.
Ersättare: Malte Påhlsson (mv), Lowe Astvald, Niclas Bergmark, Olle Wennerström, Elliot Lindström och Ebbe Wingemark.

Enligt NA deltar ÖSKs andremålvakt Daniel Strindholm inte på grund av en axelkänning.

Jag är lite förvånad över Oli Melanders placering som vänsterkantsspelare. I P19-matcherna i år har han genomgående haft rollen som balanserande mittfältare till vänster. Jag antar, att han fått byta plats med Hamse Shagaxle för att den senare skulle kunna testas i balansposten i en inte alltför krävande matchmiljö.

En typisk U21-uppställning får man väl säga med spelare som inte fått så mycket speltid i A-laget tillsammans med lovande spelare från akademiverksamheten. Ett lag som givetvis skall vara bra nog för att besegra Bosna. Frågan är bara om de klarar av att vinna DM-matchen, där man även tar hänsyn till de bonusstraffar, som Bosna säkert kommer att kunna slå i mål. Eftersom det skiljer fyra divisioner mellan lagen har Bosna fyra sådana straffar, men de får bara tillgodoräkna sig högst tre bonusstraffmål.

NA: Järdler gillar inte DM-formatet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.