Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 9: Malmö för bra för ÖSK

Plats: Eleda Stadion (naturgräs)
Tid: Lördagen den 8 juni klockan 14.00
Domare: Christoffer Södergren (ass. Berat Hyseni och Samer Khalil)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt) och Expressen
Publik: 1 451


Det gick helt enligt plan för Malmö FF, då de tog emot ÖSKs damer i den nionde omgången i årets Elitetta. Hemmalaget vann med 3-1 efter att ha halvtidsvilat med ”bara” 1-1. Rebecka Mannström kvitterade Malmös tidiga ledningsmål på en väl slagen straff i den sista halvleksminuten.

De mål som saknades för hemmalaget i den första halvlek kom sedan i den andra. Det brukar ju gå så i den här typen av matcher. Förr eller senare ger malandet resultat. För ÖSKs del var det rätt tråkigt att de två målen kom på fasta situationer. Att avvärja en offensiv mittbacksnick i ett tätt packat försvarsområde går det iofs. inte att säga så mycket om – det är sådant som händer. Är motståndaren stor och dessutom hoppar högst är det svårt att göra något åt saken. Men det tredje och sista målet får det samlade ÖSK-laget definitivt ta på sig. Så fri får man inte låta en motståndare bli vid en fast situation.

Matchförloppet påminde en hel del om flera av de matcher vi sett ÖSKs damer spela den här säsongen. Laget försvarade sig lågt och med många spelare. Motståndarna hade svårt att ta sig igenom ÖSKs försvar. Det låga försvarsspelet innebar dock, att ÖSK hade väldigt svårt att få till stånd till något konstruktivt spel för egen del. Det blev mest resningar och chansbollar som Malmö lätt kunde ta hand om för att inleda ett nytt anfallsförsök.

Efter en knapp timmes spel och Malmös andra ledningsmål bytte ÖSK in tre spelare och så småningom ytterligare två. Efter bytena blev ÖSKs spel betydligt bättre och man kunde ibland till och med hota en del på Malmös planhalva.

Jag har lite svårt att förstå hur Dennis Gabrielsson tänkte, då han lät spelare som normalt alla borde ingå i en startelva börja på bänken. Den enda förklaring jag kan tänka mig är, att han hade siktet inställt på nästa match. Redan på torsdag kommer IF Uppsala till GPP IP. Det är en match i vilken ÖSK bör ha bättre möjligheter till poäng än vad man har på bortaplan mot MFF. Kanske valde han därför att se till att några av nyckelspelarna kommer att kunna komma till den matchen någorlunda fräscha.

Bra i den här matchen var som vanligt Matilda Wennberg, som nu spelade centralt i backlinjen på Josefin Eklunds bekostnad. Nora Thörngren jobbar över stora mittfältsytor, men väger kanske lite väl lätt då spelet blir fysiskt. Selma Rajakangas började som höger wingback och avslutade som vänster mittback. Jag kan inte låta bli att slås av hur mycket bättre passningsspelet på mittfältet blev när Moa Arlebo kom in. Men hon fick ju inte så många minuter i den här matchen. Kul också att se att Emelie Alfredsson, en av lagets nyckelspelare, var med igen. Hon behövs, även om Selma Rajakangas vikarierat längs högerkanten med den äran under hennes skadefrånvaro. Ellen Portugués gjorde vad hon skulle och mer därtill och kan väl egentligen inte lastas för något av de tre målen.


ÖSK: Förlust i Malmö
Malmö FF: Seger inför nästan 1500 åskådare
NA: Agnes Andersson om matchen
Gasetten: MFF tog den femte raka segern i Elitettan efter total kontroll mot Örebro
Gasetten; Beatrice Persson om målet till 3-1: ”En bra belöning för träningen på fasta”
NA Livesport: Höjdpunkter
NA Livesport: Repris Malmö FF – ÖSK


Matchfakta.
05. 1-0 Ema Paljevic
37. Varning: (Malmös målvakt)
45 1-1. Rebecka Mannström (straff)
56 2-1. Sanna Kullberg (nickmål, hörna)
68 3-1. Beatrice Persson

Laguppställning
Ellen Portugués
Rebecka Mannström – Matilda Wennberg – Nellie Thörngren (58)
Selma Rajakangas – Agnes Andersson (69) – Nora Thörngren – Izabella Hurtig
Grace Wallin (82) – Maja Eriksson (58) – Emilia Andersson (58)

Ersättare var: Josefine Eklund, Cornelia Karlsson, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Olivia Stråle, Emelie Alfredsson och Jonna Dahlberg.
Inbytta blev.
58: Cornelia Karlsson, Emelie Alfredsson och Amelia Olofsson
69: Moa Arlebo
82: Jonna Dahlberg

Matchfakta (SvFF).
Avslut: 22 – 3. I målställning: 1 – 0. På mål: 12 – 1. Utanför: 9 – 2. Hörnor: 11 -1. Gula kort: 1 – 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.