Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK i serieledning

ÖSK PA17 tog idag emot IFK Norrköping i en match med lite derbysmak i vilken gästerna hade en hel del att spela för. (Dvs. en fortsättning i höstens A-slutspel). Östgötarnas förhoppningar om att närma sig A-slutspelsstrecket grusades dock effektivt av Isak Persson som med två snygga mål såg till ÖSK kunde gå till halvtidsvilan i ledning med siffrorna 2-0.

I andra halvlek försökte Norrköping ”allt” för att komma ikapp. Men när de efter en kvart till slut kunde reducera svarade ÖSK mer eller mindre direkt med ytterligare ett mål. Det var mittbacken Valter Samuelsson som slog in en målvaktsretur efter en frispark.

Under resten av matchen pressade Norrköping intensivt, men i ÖSKs något oorganiserade försvar fanns det alltid en kropp eller ett ben som var i vägen för deras anfallsförsök. Lite kaosartat såg det nog tidvis ut, men det redde ju ut sig. Det kan i det här sammanhanget vara på sin plats att påpeka, att ÖSK faktiskt är det lag som så här långt släppt in minst mål i serien. Och det med en god marginal. ÖSK har fått nio mål emot sig på spelade elva matcher. Näst bäst beträffande insläppta mål är Malmö FF som släppt in femton på sina tio matcher.

Matchfakta.
23. 1-0 Isak Persson (Fabian Wahlström)
27. 2-0 Isak Persson (frisparksmål)
30. Varning: Edvin Fisic
58. 2-1 Anton Stuhrmann
60. 3-1 Valter Samuelsson (målvaktsretur)
60. Varning: IFK Norrköping
64. Varning: Valter Kjäll
71. Varning: Dino Gerzic
74. Varning: Christian Begallo
87. Varning: IFK Norrköping
90+5. Varning: Fabian Wahlström
90+7. Utvisning: Akpe Shanomi

Laguppställning (4 – 2 – 3 -1)
Nils Larsson
Dino Gerzic, Valter Kjäll (k), Valter Samuelsson, Neo Almkvist
Christian Begallo, Edwin Ibrahimbegovic
Noel Gustavsson Engdahl, Fabian Wahlström, Isak Persson
Edvin Fisic

Ersättare var: Lucas Helge (mv), Oliwer Lorentzson, Zanyar Kocher, Svante Widlund, Isak Salomonsson, Olle Bergstrand och George Issa


Två omgångar återstår nu innan de deltagande lagen delas upp i en A-slutspel- och en B-slutspelsgrupp. På ÖSKs program står två bortamatcher. Först mot Helsingborgs IF och sedan mot IFK Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.