Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 6: Klassisk motståndare väntar ÖSK

Plats: Åbyvallen (konstgräs)
Tid: Lördagen den 11 maj klockan 15.00
Domare: Amane Kandas (ass. Lourans Toma och David Kåtorp)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt) och Expressen
Publik: Publiksnittet hittills är 87 åskådare. Näst sämst i serien.


ÖSK reser i morgon västerut efter två raka hemmamatcher. För motståndet står Jitex BK från Mölndal. Den här matchen har karaktären av en måstematch för båda lagen. Vinnaren kan ta sig upp en bit tabellen medan en förlorare blir indragen i en tidig streckstrid.


Jitex BK.
Jitex är en av den svenska damfotbollens klassiska lag. Sammanlagt har det blivit sex ligasegrar och tre cupsegrar för laget. (Men det var länge sedan). Laget ligger på sjätte plats i damfotbollens maratontabell. Bland kända spelare som representerat klubben kan nämnas Pia Sundhage, Anette Börjesson, Elisabeth Leidinge och Victoria Svensson.

Under 2000-talet har det både gått upp och ner för klubben. Från och med år 2020 har klubben åter spelat i Elitettan efter seriesegern i div 1 året innan. Med placeringarna 6, 8, 6 och 7 har de etablerat sig som ett till synes pålitligt mittenlag.

Det här året har fotbollsmässigt varit rätt trögstartat och laget har precis som ÖSK noterats för en vinst, en oavgjord match och tre förluster.

Målskyttar.
Jitex har med sina nio mål så här långt gjort nästan dubbelt så många mål som ÖSK:s damer (5). Laget verkar dock inte ha någon utpräglad målskytt i truppen. De nio målen är fördelade på sju olika spelare. Amanda Ebbesson och Tindra Ivarsson Lidström är bäst och har gjort två.

Jitex fem senaste resultat.
240413. Eskilstuna United – Jitex 2-0
240420. Jitex – Bollstanäs 0-2
240426. Jitex – Lidköping 5-0
240501. GUSK – Jitex 3-1
240505. IFK Kalmar – Jitex 3-3 (efter att ha hämtat upp ett 0-3 underläge).


Örebro SK.
Det har varit både vin och vatten för ÖSK så här långt under debutsäsongen i Elitettan. Mest vatten dock.
Men det är än så länge för tidigt att dra alltför långtgående slutsatser om de hittillsvarande prestationerna skall anses vara representativa för laget spelstyrka. De tre förlusterna har trots allt kommit mot lagen på första, andra och fjärde plats i serien.

Till matchen mot Jitex har ÖSK kallat en spelartrupp bestående av 18 spelare.
Matchtrupp: Ellen Portugués (mv), Agnes Lundberg Vesterlund (mv), Josefine Eklund, Agnes Andersson, Nora Törngren, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Törngren, Grace Wallin, Alva Hyttinen, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Olivia Stråle och Selma Rajakangas.
Spelare som saknas på grund av skador: Klara Spångberg, Clara Heiche, Ida Henriksson, Sofia Westerlund, Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson.
Anm. I sin inför artikel nämner ÖSK ingenting om statusen för Jonna Dahlberg. Hon tvingades ju senast av planen i matchen mot GUSK efter att just ha blivit inbytt. Hon träffades av en boll i huvudet och kan ha drabbats av en hjärnskakning.

ÖSK: Inför bortamatchen mot Jitex BK


I den senaste matchen mot GUSK ställde ÖSK upp sitt lag på följande sätt.
Ellen Portugués
Rebecka Mannström – Josefine Eklund – Nellie Törngren
Selma Rajakangas (67) – Matilda Wennberg (k) – Nora Törngren (74) – Grace Wallin
Izabella Hurtig (67) – Amelia Olofsson (90+2) – Moa Arlebo

Ersättare var: Lundberg Vesterlund (mv), Alva Hyttinen, Jonna Dahlberg, Agnes Andersson, Emilia Andersson, Maja Eriksson, Olivia Stråle.
Inbytta blev.
67: Alva Hyttinen, Jonna Dahlberg (ut 74)
74: Emilia Andersson, Agnes Andersson
90+2: Maja Eriksson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.