Omgång 4: Örebro SK – Varbergs BoIS 3-1 (1-0)

Plats: Behrn Arena
Tid: Måndagen den 22 april klockan 19.00
Domare: Erik Mattsson (ass. Abdelmasih Gergess och Viktor Sundberg, 4e. Tobias Haane)
På TV: Via Telia och Tele 2/Tv4play, som köpt TV-rättigheterna från Discovery+
Web-TV: Streamas via Discovery+ och Tv4play
Hockeykrock: Nej, ÖHK har spelat klar för säsongen
Publik: 2 823

Matchfakta.
30′ Varning Hampus Zackrisson
33′ Varning Lucas Shlimon
44′ Varning Isak Vidjeskog
45+1′ 1-0 Mohammed Saeid (Peter Gwargis)
56′ 1-1 Marc Tokich (Olle Edlund)
57′ Varning Sebastian Crona
59′ Varning Peter Gwargis
61′ Varning Anton Kurochkin
76′ 2-1 Mohammed Saeid (målvaktsretur efter Kalle Holmbergs skottförsök)
79′ Varning nummer två och därmed Rött kort Sebastian Crona
82′ 3-1 Kalle Holmberg (Victor Backman)

Kommentar.
Örebro SK tog sin första seger för den här Superettansäsongen när man hemmaslog Varbergs BoIS med 3-1 och sällan har man kunnat ta så mycket på den lättnad och den glädje som utspelade sig efter slutsignalen. Eller som en supporter beskrev det på Twitter (ej ordagrant): ”vad skönt det var att kunna andas ut och fira en seger i god tid innan domaren blåste av matchen”.

ÖSK stod för en bra insats och egentligen alla objektiva siffror säger ungefär samma sak. ÖSK var det generellt lite bättre laget och många av ÖSK-spelarna gjorde sina klart bästa matcher för säsongen.

Bloggen tänker att det kanske var en kombination av att de bärande spelarna fanns tillgängliga (läs exempelvis Jesper Modig, Mohammed Saied och Kalle Holmberg) från start och att inhoppande Victor Backman gjorde ett mycket piggt inhopp som kröntes av det fina förspelet till Holmbergs avgörande 3-1 mål.

Lägg till att ÖSK upplevdes som något rakare och rappare i sista tredjedelen så var kvällen all.

Visste finns det fortsatt frågetecken och försvaret ser ibland rätt virrigt ut men detta var ändå ett mycket tydligt steg framåt jämfört med de senaste matcherna.

På presskonferensen efter matchen jämförde ÖSKs huvudtränare Christian Järdler en del mellan matchen mot Öster i förra omgången och den här matchen mot Varberg. Bland annat uttryckte han att i den här matchen går sista passningen och tajmingen fram till rätt adress jämfört med senast mot Öster då sådana bollar istället rann ut över linjen eller hamnade hos motståndarna.

Marginalerna, effektiviteten och touchen var helt enkelt på ÖSKs sida i den här matchen.

I nästa omgång väntar en ny hemmamatch då IK Brage kommer på besök. Spelar ÖSK på en liknande nivå finns det hopp om ytterligare goda resultat.

Matchtrupper.
ÖSK: Malte Påhlsson, Tobias Bjørnstad, Oskar Käck, Erik McCue, Jesper Modig, Sebastian Crona, Elias Barsoum, Mohammed Saeid, Peter Gwargis, Victor Backman, Theodor Hansemon, Daniel Strindholm, Niclas Bergmark, Kalle Holmberg, Lucas Shlimon, Wessam Dukhan, Valgeir Valgeirsson och Adam Bark.
Saknas i ÖSK: Linus Alperud (lår), Hamse Shagaxle (höft), Samuel Kroon (lår), Malik Mokédé (ej uttagen), Charlie Swartling (ej uttagen), Bilal Fousseni (ej uttagen).

Varbergs BoIS: Hampus Zackrisson, Niklas Dahlström, Oskar Sverrisson, Oliver Silverholt, Anton Kurochkin, Diego Montiel, Isak Bjerkebo, Olle Edlund, Diego Alfonsi, Albin Berggren, Liam Olausson, Joakim Lindner, Aulon Bitiqi, Isak Vidjeskog, Leo Jansson, Marc Tokich, Arvid Wiklund, David Olsson och Fredrik Andersson.

ÖSK: ÖSK PLAY: Presskonferens efter ÖSK – Varbergs BoIS
ÖSK: ÖSK PLAY: Mohammed Saeid: ”Både glädje och lättnad”
ÖSK: Efterlängtad 3-1 seger mot Varberg
Varbergs BoIS: Förlust mot Örebro SK
NA: Tanken bakom segern: ”Alla ska vara där”
NA: ”Strålande prestation” – här är ÖSK-betygen
NA: ”Jag satte laget i en jävla situation”
NA: Diagnos lättnad när pressen på ÖSK släppte
NA: Avgjorde och spydde: ”Den kom upp”
NA: ÖSK tog årets första seger – så var matchen
HN: Tobias Linderoth öppnar för VAR efter att Bois inte fått straff
HN: Marc Tokichs revansch hjälpte inte Bois: ”Betyder ingenting”
HN: Se höjdpunkterna från Varberg mot Örebro i Superettan
HN: Varbergs Bois svaga start fortsätter efter förlust mot Örebro SK
HN: Diego Alfonsi och Albin Berggren tillbaka i Varbergs Bois trupp
HN: Följ Varbergs Bois mot Örebro i Superettan i vår liverapportering
Sportbladet: Superettan: Örebro SK vann mot Varbergs Bois • Två mål av Mohammed Saeid
Fotbollskanalen: ÖSK tog första trepoängaren – Saeid stor hjälte
Örebro Tribune: Saeid hjälte när ÖSK tog säsongens första seger
ÖrebroNyheter: Örebro SK tog säsongens första trea
Lilla Fridolf: ÖSK – Varberg BOIS 3 – 1 ( 1 – 0 )
M.A.V.Foto: Örebro SK mot Varberg på Behrn Arena

Kalle Holmberg firar sitt mål. Foto av Martin Avedal, M.A.V.Foto

Inför matchen.
ÖSK: Startelvan mot Varbergs BoIS | ÖSK Fotboll
ÖSK: Inför hemmamatchen mot Varbergs BoIS
NA: Järdler tänker inte dra åt handbromsen – igen
NA: ”Jag måste acceptera att jag kommer från en tuff period”
NA: ÖSK måste spräcka nollan – här är matchtruppen
NA: Kan bli offensiv nyckel: ”Tvivlar inte en sekund”
NA: Därför saknades Järdler på ÖSK:s träning
NA: Oväntade upprättelsen – för utskällde ÖSK-floppen
HN: Bois-tränarens helg: ”Smärtstillande och väldigt mycket fotboll”
HN: Tobias Linderoth bröt foten innan match – coachade laget till seger på kryckor
SvFF: Örebro – Varbergs BoIS FC – Matchfakta