Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK besegrade Utsikten

För andra gången i år besökte Utsikten Behrn Arena. Den första gången gällde det en match i Ligacupen. Då slutade det hela oavgjort 1-1. Idag blev det dock inte någon utdelning för gästerna från Göteborg, som fick se sig slagna med 3-0.

Klara siffror i en match som ÖSK dominerade spelmässigt. Men ändå kanske något tursamt för hemmalaget, eftersom två av de tre målen kom på stolpreturer.

Det första när Edvin Fisic för andra matchen i rad slog en straff i stolpen. Studsen hamnade framför fötterna på Anton Werderitsch, som kunde slå bollen i mål. Straffen utdömdes efter det att Isak Persson fällts.

Det andra gjorde Valter Samuelsson på sin egen nickretur efter en frispark (Edwin Ibrahimbegovic).

Det tredje målet behövde ingen stolpträff för att hitta vägen in i mål. Det fixade Noel Gustavsson Engdahl på egen hand efter att ha överraskat en motståndare och erövrat bollen i uppspelsfasen. Två av de tre målen gjordes alltså av backlinjespelare.

Lagets tränare Pontus Björkman hade vaskat om en del i sin laguppställning och flera av de vanliga startspelarna fick den här gången börja på bänken. Inte för att det på något sätt verkade ha försvagat laget – snarare tvärtom. ÖSK förde spelet matchen igenom och i stort sätt det enda Utsikten kunde åstadkomma i offensiv väg var löpbollar som ÖSK – ibland med ett visst besvär – kunde avvärja.

Jag har inte sett så mycket av det här laget IRL i år, så det fanns en hel del positiva intryck jag kunde ta med mig.

Målvakten Oscar Scherp ser väldigt stabil ut. I honom och Nils Larsson har den här truppen två riktigt bra målvakter.

Anton Werderitsch, som hittills verkar ha varit andravalet för högerbacksplatsen, visade att han i hög grad är med och konkurrerar om startplatsen. Han är snabb, teknisk och spelar med en offensiv inställning.

George Issa har jag i laguppställningen satt som balanserande mittfältare bredvid Edwin Ibrahimbegovic. Men han var ju i praktiken med överallt. Med bra utväxling hann han lösa sina uppgifter både defensivt och offensivt. Det sistnämnda inte minst viktigt, eftersom det lätt blir tunt offensivt med bara en central mittfältare.

Noel Gustavsson Engdahl påminner väl närmast om en forecheckande ishockeyspelare i sin spelstil och inställning. Något som den här gången resulterade i ÖSK:s tredje mål.

ÖSK har nu spelat fyra matcher i P17 Allsvenskan och laget är fortfarande obesegrat.

ÖSK Play: Örebro SK – Utsiktens BK

Matchfakta.
14. Missad straff Edvin Fisic (28, stolpskott)
14. 1-0 Anton Werderitsch (28, på straffreturen)
16. Varning: Anton Werderitsch
47. 2-0 Valter Samuelsson (1:16 nick i stolpen och returen i mål)
68. 3-0 Noel Gustavsson Engdahl ( 1:38, individuell prestation)

Laguppställning.
Oscar Scherp
Anton Werderitsch, Valter Samuelsson (80), Olle Bergstrand, Oliwer Lorentzson (80)
Edwin Ibrahimbegovic (k, 76), George Issa
Noel Gustavsson Engdahl (69), Isak Salomonsson (65), Isak Persson (81)
Edvin Fisic

Ersättare: David Ekman (mv), Christian Begallo (65), Zack Westlund Bergquist (69), Svante Widlund (76), Dino Gerzic (80), Valter Kjäll (80) och Zanyar Kocher (81).

I nästa serieomgång blir det en långresa till Skåne för ÖSKs del. Då är det Malmö FF som står för motståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.