Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: ÖSK knådade Degen

ÖSK PA19 besegrade gästerna från Degerfors i fredagskvällens länsderby i P19 Superettan. En seger som satt långt inne. Värmlänningarna hade fixat en 2-0 ledning redan efter en halvtimmes spel. Då såg det inte alls ljust ut för hemmalaget. ÖSK hade svårt att få anfallsspelet att bita och dessutom hade de släppt in två ”rätt onödiga” mål. Ett visst hopp fick dock hemmalag och -publik genom Hasan Danas reducering några minuter efter det andra målet även om underläget med 1-2 stod sig halvleken ut. (Det var för övrigt ett riktigt vackert mål med hög teknikfaktor – om än något tursamt).

Inledningen av den andra halvleken blev mållös och det var faktiskt inte förrän det bara återstod 20 minuter av matchen som målen började trilla in. Först var det ÖSK som fick den efterlängtade kvitteringen efter ett klassavslut av Bilal Fousseni. Bara för att några minuter senare få se Degerfors återta ledningen.

Sedan kvitterar ÖSK på en straffretur efter det att Hasan Dana blivit fälld. Erman Hrastovina slår in sin egen straffretur efter att ha slagit en rätt usel straff, som målvakten kunde parera men inte hålla. Samma spelare kunde sedan avgöra matchen till ÖSK favör genom ett mycket snyggt långskott uppe i ena krysset efter Hasan Danas smarta no-look passning.

En inte helt välförtjänt seger skulle jag nog drista mig att tycka, även om jag tar hemmalagsglasögonen på mig. Degerfors imponerade (på mig) i sitt anfallsspel. De kom nästan varje gång med 4-5 spelare i sina anfall, vilket gjorde det väldigt svårt för ÖSK att hantera deras offensiv. ÖSK med sin ensamanfallare hade det betydligt svårare att hota med genomarbetade anfall. Hemmalaget fick istället förlita sig på längre bollar mot sin oftast ensamma anfallare. Det räckte ju den hör gången, även om trepoängarens satt långt inne.

Extra plus till ÖSK för insatsen i den här matchen går till Hasan Dana och Erman Hrastovina. Dana var en ständig källa till oro för Degerfors försvar. Han gjorde själv det första målet, fixade den situation som både gav ÖSK en straff samt fick Degerfors högerback utvisad och avslutade med en tekniskt kvalificerad passning till Hrastovina. Den senare räddade sin kväll från ett mindre fiasko genom att slå in returen på sin lama straffspark. Sedan avgjorde han matchen med ett fantastiskt långskott som satt hur fint som helst i närheten av det högra krysset.

Just Dana och Hrastovina var uppe och tränade med ÖSKs A-trupp för någon vecka sedan. Om jag kommer ihåg rätt undrade NA:s Fredrik Carlsson vad det var för ena. Han kan ju kolla den här matchen eller i alla fall höjdpunkterna för att få en klarare bild av vad dessa två spelare kan erbjuda.

Ni övriga, se matchen eller i alla fall målen på ÖSK Play. Den här gången finns det både en klocka och matchställning med i sändningen, så jag behöver inte ange strömningstiden för att man enkelt skall kunna hitta till matchens höjdpunkter.

Lagets tränare Patrik Haginge kommenterar matchen för NA:s textrobot: – Kul med fjärde raka segern. Killarna jobbade hårt för den. Starkt att hela tiden tro på vårt eget spel och komma tillbaka från underläge. Många fina individuella insatser. Men måste lyfta Erman lite extra idag. Han är otrolig.

NA:s textrobot: Ny seger för ÖSK P19
ÖSK Play: Örebro SK- Degerfors IF

Matchfakta.
25. 0-1 Isak Ekberg
32. 0-2 Lorik Bunjaku (nickmål, hörna)
35. 1-2 Hasan Dana (Lowe Astvald)
45. Varning: Iraklis Okungbowa, Dif
54. Varning: Hasan Dana
59. Varning: Erik Danielsson, DIF
71. 2-2 Bilal Fousseni (Herman Bruhn)
73. 2-3 Lorik Bunjaku
75. Varning: Iraklis Okungbowa
75. Utvisning: Iraklis Okungbowa
76. Straffmiss (räddning): Erman Hrastovina (Hasan Dana fälld)
76. 3-3 Erman Hrastovina (retur på straffen)
82. 4-3 Erman Hrastovina (Hasan Dana)
87. Varning: John Lindhé Rehn
87. Varning: Lorik Bunjaku, DIF

Laguppställning.
Buster Runheim
Axel Erikols Wetterfall, Victor Sandberg, Lowe Astvald, Herman Bruhn
Elliot Lindström (46), Óli Melander (k)
Malïk Mokédé (46), Charlie Swartling (78), Hasan Dana (82)
Erman Hrastovina (83)

Ersättare: Nils Larsson (mv), Nils Larsson
Inbytta.
46: Wessam Dukhan, Bilal Fousseni
78: Olle Wennerström
82: John Lindhé Rehn
83: Robin Hadad (Erman Hrastovina)

Publik: 107

Även i nästa omgång spelare ÖSK en fredagsmatch. Det blir ofta så när reseavstånden inte är för långa. Nästa vecka är det bortamatch igen och det är Västerås SK som står för värdskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.