Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA17 besegrade Yxhult

Dagen efter PA17:s oavgjorda bortamatch mot BK Häcken var det dags för en ny match för truppen. Den här gången var det de spelare som satt på bänken eller inte ens var med i truppen som kallats till match. Förstärkta av några spelare från PA19 som befann sig i motsvarande situation.

För motståndet stod det av Håkan Juhlin tränade och coachade div 3-laget Yxhults IK. Laget från Hällabrottet befann sig i en situation som liknade ÖSKs. De hade spelat match i helgen och kom därför till Behrn Arena med vad som väl skulle kunna kallas sitt B- eller kanske snarare U21-lag.

Det här var andra veckan i rad som ÖSK PA17 fick en extramatch för de som inte var aktuella eller fick så mycket speltid i seriematchen. Bra jobbat av Pontus Björkman och Gustav Nehmé som ser till att alla spelare i truppen får riktig matchträning.

Kvällens möte slutade med ÖSK-vinst 2-0 efter två rätt sena mål. Notabelt är att det var inbytta spelare som låg bakom båda målen och speluppbyggnaden till dessa.

ÖSK Play: ÖSK P17 – Yxhults IK U21.
ÖLFF: Matchfakta

Matchfakta.
27 Varning: Hugo Olander
40 Varning: Hasan Dana
77 1-0 Edvin Fisic, nickmål (Noel Gustavsson Engdahl) (1:47)
80 Varning: George Issa
82 Varning: Dara Gilani, Yxhult
83 Varning: Edvin Fisic (1:54)
84 2-0 Christian Begallo (straff, sedan Edvin Fisic blivit fälld)

Anm. Siffrorna inom parentes efter målgörarna indikerar när i Play-flödet målen görs. Man kan gärna kolla på målen. De var riktigt snygga båda två. Först Noels perfekta passning till Edvins huvud och sedan Christians otagbara straffspark.

Startade gjorde: Oscar Scherp (mv), Anton Werderitsch, Hugo Olander, David Gozalyan, Felix Hasselgren, Hasan Dana, John Lindhé Rehn, Olle Bergstrand, Lowe Astvald (k), George Issa och Zack Westlund Bergquist
Ersättare var: Oliwer Lorentzson, Christian Begallo, Edvin Fisic, Noel Gustavsson Engdahl, Aras Shivan Khalaf och David Ekman (mv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.