Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: HOIF-kross på Lillåvallen

Lagen i Östernärke brukar kunna bjuda på vårtidiga fotbollsplaner. Men riktigt så långt har våren i år ännu inte kommit. HOIFs hemmamatch mot ÖSK Söder avgjordes alltså inte på Odenvallen utan på Lillåvallens konstgräs. Nu finns det tillräckligt med konstgräsplaner i och omkring Örebro för att den lokala fotbollssäsongen skall kunna börja flera veckor tidigare än vad som annars vore möjligt. Dagens avsparkstid 11:10 vittnade dock (förmodligen) om att det är trångt i bokningskalendrarna.

Efter fjolårets nedflyttning från div 4 ställer Söder i år en betydligt starkare trupp på benen. Förmodligen är laget till och med bättre än fjolårets. ÖSK-debut i dagens match gjorde Jens Arrby medan det för Viktor Lindqvist var årsdebut. Desamma gällde väl för övrigt även för den väldige Patrik Sucurovic Hedström (som ingen motståndarback lär rubba).

Matchbilden präglades påtagligt av den vind som bidrog till att hålla dagens elpriser under nollstrecket. En vind som nog gynnade Söder i den första halvleken. Men med eller utan vind – det här var en match som Söder skulle vinna och de gjorde de också. Relativt enkelt också även om HOIF lyckade kvittera det första av Söders mål.

Det här var första gången på flera år som jag hade en (tidsmässig) möjlighet att se Söder spela IRL. Damlaget och Akademilagen tar för mycket tid. Svårt därför att lämna några individuella spelarkommentarer, men jag noterar i alla fall att Marcus Astvald lämnat rollen som kantspringare till förmån för uppgifterna som lågt liggande speluppläggare, samt att Rabi Mourad är en väldigt duktig spelare.

NA:s textrobot (med kort kommentar från HOIF:s tränare Johan Stannisson)

Matchfakta.
12. 0-1 Rabi Mourad
21. 1-1 Gustaf Jansson
28. 1-2 Marcus Rahn
38. 1-3 Marcus Rahn
43. 1-4 Viktor Lindqvist
57. 1-5 Patrik Sucurovic Hedström
65. 1-6 Patrik Sucurovic Hedström

Matchtrupp: Albert Palm (mv), Albin Byström, Marcus Rahn, Robin Engh Pettersson, Viktor Lindqvist Rabi Mourad, Jens Arrby, Hannes Axelsson, Linus Pettersson, Melker Hedlund, Christoffer Skoog, Anthony Jobarteh Holmberg, Marcus Astvald (k), Patrik Sucurovic Hedström och Fredrik Karlsson.

Anm. Jag ställer mig lite tveksam till om matchprotokollets angivna målgörare är helt korrekta. Anthony Jobarteh Holmberg gjorde definitivt ett av Söders mål. Förmodligen det första av de två mål som Patrik Sucurovic Hedström fått kredit för.

Söders nästa match spelas på hemmaplan Ekängs IP nästa lördag. Då är det pånyttfödda Laxå IF som kommer till stan. I motstådarlaget återfinns bland annat de två duktiga Lind-bröderna Hampus och Pontus, tre bröder Nyström som alla förekommit i ÖSKs akademilag, det tidigare målvaktslöftet Alex Berger samt någon som förmodligen är Wessam Dukhans storebror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.