Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: ÖSK-seger på Grimsta

För tredje gången i säsongens tredje match mötte ÖSK PA19 ett Stockholmslag. Efter att ha avfärdat Täby-laget IK Frej och Karlbergs BK väntade ett svårare motstånd i form av BP DFF på lagets hemmaplan Grimsta. Det här med DFF förtjänar en anmärkning. Det var alltså inte BP:s bästa lag ÖSK mötte utan deras andralag som laget ställdes mot. Men ändå, BP är alltid BP – de har väldigt många bra spelare till sitt förfogande tack vare den enorma ungdomsverksamheten.

Det blev dock besökarna från Örebro som kunde stå som segrare efter att ha haft en knapp ledning matchen igenom. Tufft var det av allt att döma även vid sidan av planen. ÖSKs tränare Patrik Haginge och en av BP:s ledare varandes båda en bit in i den andra halvleken.

Precis som i den förra matchen deltog två spelare från A-truppen i matchen och fick förhoppningsvis välgörande matchtid. Den här gången var det Malïk Mokédé och Charlie Swartling som deltog.

Till NA:s textrobot kommenterade ÖSK-tränaren Patrik Haginge matchen på följande sätt: En bra seger. Många spelare med stor talang i ÖSK P19 i år. Vi gjorde inte vår bästa match idag då vi hade problem med hård plan och jobbig vind. Men vi gjorde tre fina mål och jobbade ihop tre poäng.

Matchfakta.
04. 0-1 Erman Hrastovina
37. 0-2 Malïk Mokédé
45+1. Varning: Óli Melander
49. 1-2 Wilgot Beronius, BP
51. 1-3 Olle Wennerström
54. Varning: Patrik Haginge, tränare
54. Varning: Oscar Wigart, kontaktperson, BP
60. 2-3 Wilgot Beronius BP
81. Varning: Leo Sedunov, BP

Matchtrupp.
Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Noel Stenlund, Olle Wennerström, Óli Melander (k), Charlie Swartling, Elliot Lindström, Erman Hrastovina, Herman Bruhn, Axel Erikols Wetterfall, Victor Sandberg och Malïk Mokédé
Ersättare var: Hugo Olander, Robin Hadad, Hasan Dana, Felix Hasselgren, Edwin Ibrahimbegovic och Oscar Scherp (mv).

ÖSK möter i nästa omgång Degerfors. Matchen spelas på Behrn Arena på fredag med start kl. 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.