Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Serieinledning med vinst

ÖSK Söder fick en bra start på årets seriespel efter ett tungt fjolår som slutade med nedflyttning från div 4 och sedan en försäsong i år som väl i bästa fall kan karaktäriseras som sådär.

I gårdagsmatchen på Ekängs IP besegrades Lillåns FK med klara 3-0. Till skillnad mot förra året då laget bitvis hade svårt att ens få ihop till en startelva verkar spelartruppen inför årets säsong vara välfylld. Till seriepremiären kunde man mönstra en matchtrupp med hela 17 spelare. Jag undrar när det hände senast – det var nog ett bra tag sedan. Att disponera en bred spelartrupp är onekligen en fördel i distriktsserierna där fria byten är tillåtna.

Hur mycket vinsten är värd är det i det hr läget svårt att värdera. Lillån klarade sig förra året från nedflyttningskvalet med tre poäng tillgodo på HOIF. Har de inte förstärkt truppen sedan dess så är de kanske inte så bra. Men i de här serierna kan det hända en hel del under vintern. Kompisgäng bildas och blir upplösta.

NA:s textrobot: ÖSK Söder avgjorde före paus mot Lillån FK
Anm. Det finns nog en del kvar att jobba på (om det är roboten som skriver rubrikerna också=). Ställningen vid halvtidspausen vara bara 1-0 till Söder. Ett Lillåmål i inledningen av andra halvlek hade säkert kunnat ge ett helt annat mathförlopp.

Matchfakta.
07. 1-0 Rabi Mourad
44. Varning: Fredrik Karlsson
67. 2-0 Linus Pettersson
75. Varning: Lillån
84. 3-0 Hannes Axelsson

Matchtrupp (17 spelare !)
Albert Palm (mv), Albin Byström,, Elias Wiktander, Marcus Rahn, Robin Engh Pettersson, Rabi Mourad, Hannes Axelsson, Linus Pettersson, Melker Pärmerhed, Anton Strömberg, Marcus Astvald (k), Hampus Gustavsson Anthony Jobarteh Holmberg, Timmoty Oddi, Samiel Berhe Gilay, Fredrik Jonsson och Fredrik Karlsson.

Lagets nästa match är en lördagsmatch på bortaplan mot HOIF. Den spelas dock på Lillåvallen med den tidiga avsparkstiden 11:10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.