Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Knapp seger mot Karlberg

ÖSK PA19 tog igår emot Karlbergs BK i P19 Superettan. Motståndarna en ny bekantskap för mig och ÖSK. Jag har haft rätt dimmiga begrepp om vad Karlberg är för slags klubb/lag. A-laget tog sig upp till div 1 inför det här årets säsong. Under det laget finns en omfattande bredd- och ungdomsverksamhet som numera har Kungsholmen som bas och rekryteringsområde.

ÖSK kom till spel med två anfallsmässiga förstärkningar. Bilal Fousseni fick inte någon plats i truppen som reste till Sandviken och Robin Hadad var tillbaka efter en längre frånvaro (skadebetingat antar jag). Däremot saknades i den offensiva avdelningen äldre Dana-brodern Mohamad.

Fousseni bidrog väl inte med så mycket om man skall vara ärlig. Han tog en plats i höjd med motståndarnas backlinje och väntade på de löpbollar som aldrig slogs. Det blev ändå en assistpoäng för hans del eftersom han lyckades krångla Erman Hrastovinas inspel vidare till segerskytten Olle Wennerström.

Hadad blev inbytt med cirka kvarten kvar och kom in med mycket energi. Han såg verkligen spelsugen ut. Men då präglades spelet i första hand av motståndarnas jakt på en kvittering så för honom som är en typisk straffområdesspelare blev det aldrig några målchanser.

Det var på det hela taget en rätt jämn match i vilken ÖSK inledningsvis hade initiativet för att sedan se Karlberg ta över efter 2-1 målet. Stockholmarna hade dock inte tillräckligt med skärpa för att på allvar hota ÖSK:s försvar. Ett oavgjort hade nog speglat matchbilden bättre, men om något av lagen skulle vinna var det nog i alla fall ÖSK som låg närmast.

I övrigt vill jag plussa för följande spelare.
Herman Bruhn märks kanske inte så mycket, men han både stänger vänsterkanten och bidrar offensivt. Inte så underligt att han ibland får träna med A-laget. Dessutom gjorde han ett riktigt snyggt mål efter det att bollen lite oplanerat hamnat framför hans fötter i motståndarnas straffområde. Han drog en försvarare och satte sedan bollen högt vid första krysset.

Olle Wennerström måste jag erkänna att jag aldrig riktigt haft koll på. I den här matchen fick han vänsterkanten på sin lott i Ebbe Wingemarks frånvaro. Han jobbar hårt och är nog tung att möta för motståndarna. Han var (eventuellt) den som nickskarvade fram bollen till Bruhns fötter vid 1-0 målet och han gjorde själv det andra genom ett hårt skott i trakten av det högra krysset.

Erman Hrastovina har jag nog missbedömt tidigare. Jag såg hans framgångar som målskytt i P17-laget först och främst som ett resultat av han var så mycket större än de flesta andra. Men av vad jag sett i år finns det mycket mer att hämta från hans spel. Han klarar rollen som bollmottagare/spelfördelare på ett utmärkt sätt. Han är rörlig, osjälvisk och gör sig hela tiden spelbar. Dessutom blir det ju en del mål (även om det inte blev något i den här matchen).

Matchfakta.
1-0. Herman Bruhn (Olle Wennerström/Hasan Dana) (0:40)
1-1. Ludvig Berggren (nickmål på hörna) (0:43)
54. 2-1 Olle Wennerström (Bilal Fousseni/Erman Hrastovina) (1:19)
83. Varning: Karlberg
87. Varning: Karlberg

Laguppställning.
Buster Runheim
Axel Erikols Wetterfall, Victor Sandberg, Lowe Astvald, Herman Bruhn
Elliot Lindström,, Óli Melander (k, 81)
Hasan Dana (78), Erman Hrastovina (86), Olle Wennerström (83)
Bilal Fousseni (62)

Ersättare: Oscar Scherp (mv), John Lindhé Rehn (62), Robin Hadad (78), Edwin Ibrahimbegovic (81), Hugo Olander (83),, Noel Stenlund (85), och John Miettinen.

ÖSK spelar sin nästa match på lördag. Då är det Brommapojkarna DFF som tar emot på Grimsta IP. Värt att notera är att BP DFF är BPs andra lag i P19-klassen. Förstalaget spelar givetvis i P19 Allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.