Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Seger mot IF Karlstad

ÖSK PA17 spelade igår en mitt-i-veckan träningsmatch. Motståndare var IF Karlstad som alltså gjort den i sammanhanget rätt långa resan Karlstad t.o.r. för att möta ÖSK i en sen kvällsmatch (avspark 19:30). Fråga mig inte varför de tyckte att det var en bra idé. För ÖSKs del tror jag att möjligheten till en extra match kom lägligt. Det fanns en hel del spelare i truppen som skulle må gott av att få mer matchtid under skorna.

Nu blev det inte en speciellt bra match. Det blev rätt mycket rufs och rafs, bolltapp och slarviga passningar. ÖSK var det bättre laget och vann rättvist om än inte övertygande.

ÖSKs mål gjordes på karaktäristiskt vis av Zack Westlund Bergquist. Han kunde springa sig fri genom backlinjen tack vare Aras Shivan Khalaf väl avvägda inspel från kanten. Plus även till Neo Almkvist, som får en hockeyassist för sin crosspassning till Aras. Den öppnade upp spelplanen och möjliggjorde framspelningen.

ÖSK Play: ÖSK – IF Karlstad

Matchfakta.
31. 1-0 Zack Westlund Bergquist (Aras Shivan Khalaf) (ÖSK Play 57 minuter)

Laguppställning.
Lucas Helge (46)
Anton Werderitsch – 15 (?) – Valter Samuelsson – Aras Shivan Khalaf
George Issa (k)
Isak Persson (64), – Neo Almkvist – David Gozalyan (76) – Zanyar Kocher (71)
Zack Westlund Bergquist

Ersättare: David Ekman (mv, 46) Christian Begallo (64), Noel Gustavsson Engdahl (71), Valter Kjäll (76), Oliwer Lorentzson, och Svante Widlund.

Tillägg. Nr 15, som spelade högermittback, är av allt att döma en spelare som heter Felix Grigoryan. Han är från Arboga, men har också spelat för AFC Eskilstuna. Återstår att se om det var ett provspel eller om det handlar om en övergång.

ÖSK-lagets nästa seriematch är på söndag klockan 16:00. Då kommer Halmstads BK till Behrn Arena. Normalt en svår motståndare som brukar ha bra ungdomslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.