Akademin PA17: Seger i första seriematchen

ÖSK-akademins 17-åringar inledde ikväll året seriespel på hemmaplan. Motståndare var GAIS som kommit till Örebro med förhoppningen om en positiv serieinledning.

Så blev det dock inte. ÖSK hade rätt bra kontroll på spelet även det i inledningen av andra halvlek så ut som om initiativet var på väg att glida ÖSK ur händerna.

ÖSK dominerade spelmässigt i den första halvleken men det dröjde ändå ända fram tills halvleken var nästan slut innan Noel Gustavsson Engdahl kunde ge hemmalaget ledningen efter att ha blivit frispelad genom en smart frispark med Christian Begallo som leverantör. Någon minut senare kunde ÖSK dessutom göra ytterligare ett mål. Den här gången av Edvin Fisic på straffspark efter det att han själv blivit fälld.

GAIS kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. De pressade hårt och skapade en hel del chanser. Reduceringsmålet efter dryga 10 minuter var varken oväntat eller oförtjänt. ÖSK lyckades dock reda ut stormen och jämna ut spelet. Efter Svante Widlunds 3-1 mål på Noel Gustavsson Engdahls framklackade passning hade ÖSK match och resultat under kontroll igen. Precis när matchtiden var på väg att bli övertid fastställde sedan inbytte Neo Almkvist slutresultat. Passningsläggare var på nytt Noel Gustavsson Engdahl, som med ett mål och två målgivande passningar blev ÖSKs matchvinnare.

Bra insatser (som vanligt) av de två underåriga balanserande mittfältarna Christian Begallo och Edwin Ibrahimbegovic. Den riviga duon Noel Gustavsson Engdahl och Svante Widlund vann mycket boll högre upp i banan även om jag tycker att Widlund alltför ofta ligger lite väl nära ett andra gult kort. Nils Larsson i ÖSKs mål ser både säker och greppsäker ut.