Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong: ÖSK Dam tar emot AIK

Plats: Behrn Area
Tid: Lördagen den 30 mars (som också är en påskafton) klockan 13.00
Domare: Marcus Holm (ass. Emil Pagels och Martin Köpberg)
På TV: Nej
Web-TV: ÖSK Play
Publik:


ÖSKs damer fortsätter sina förberedelser inför starten i Elitettan genom att på påskaftonen möta AIK. Det är oklart varför man valt att lägga matchen på en sådan dag. För de som är intresserade men har annat för sig på påskaftonen så kan man se matchen i efterhand på ÖSK Play).

AIK.
ÖSKs motståndare gick förra året igenom Elitettan i överlägsen stil. Laget förblev obesegrade och de enda poängförlusterna var fyra oavgjorda matcher. Var de står styrkemässigt i en allsvensk spelmiljö är oklart. Deras försäsongsresultat har väl inte direkt imponerat. Exempelvis har de mött KIF Örebro vid två tillfällen. Först i en träningsmatch på Behrn Arena, som de vann med 2-1. Sedan möttes lagen även i cupens gruppspel. Den matchen spelades på AIK:s hemmaplan med samma resultat. Att vara knappt bättre än KIF Örebro räcker förmodligen inte så långt i årets högsta damserie.

Förutom KIF Örebro var deras motståndare i cupmatcherna Hammarby (förlust 4-0) och Djurgården (oavgjort 2-2).


ÖSK Dam.
ÖSKs damer kan se tillbaka på en tillfredsställande försäsong. Den enda förlusten på nio matcher kom mot KIF Örebro (3-0). I övrigt har de mött fem av årets blivande motståndare. Två av de matcherna har slutet med ett oavgjort resultat medan ÖSK alltså vunnit övriga tre.

Matchen mot AIK ska väl ses som generalrepetitionen inför seriestarten. Även om ÖSK sedan avslutar med att möta IFK Hallsberg (som nu spelar i div 2).

ÖSK:s Dennis Gabrielsson har kallat en mer än fulltalig matchtrupp på 21 spelare till matchen. Jag kan inte tänka mig annat än att han tänker låta alls spela (i alla fall några minuter). Hittills i år har det inte gått att urskilja något som skulle kunna kallas en tänkbar startelva. Gabrielsson har blandat friskt i sina laguppställningar. Någonting han iofs. kan kosta på sig med en ovanligt jämn trupp att välja spelare ur.

Matchtrupp (21 spelare!): Agnes Lundberg Vesterlund (mv), Ellen Portugués, Klara Spångberg, Josefine Eklund, Nora Törngren, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Törngren, Alva Hyttinen, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Olivia Stråle, Emelie Alfredsson, Jonna Dahlberg och Selma Rajakangas.

Spelare som saknas: Ida Henriksson, Clara Heiche, Agnes Andersson och Grace Wallin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.