Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Förlust i Degerfors

ÖSK PA19 var igår i Degerfors för en match mot hemmalaget i Ligacupens B-slutspel. Inte någon speciellt viktig match, men länsderbyn mot Degerfors vill man ju som ÖSKare alltid vinna oavsett omständigheterna.

Nu blev det tyvärr inte någon vinst utan hemmalaget kunde på övertid avgöra till sin fördel. Till de tillrestas försvar skall väl sägas, att det var en rätt uttunnad trupp som gjort resan över de Blå Bergen till Brukets Stora Valla. Bloggen noterar, att Noel Stenlund, Hasan Dana och Herman Bruhn, som alla rätt överraskande fått en Jönköpingsresa på programmet den här helgen, fanns med i matchtruppen. Jag antar att de inte spelade mer än en halvlek eller kanske 60 minuter. Av de sex spelarna på bänken tillhörde fem PA17-truppen. Så det var väl inte direkt ÖSKs starkaste lag i det här länsderbyt. Men ändå.

Kul att se Erman Hrastovina i målprotokollet. Jag har väl känt en viss tvekan kring hans möjligheter som målgörare i juniorklassen, när motspelarna väl vuxit ikapp, men så här långt in på säsongen (som iofs. knappt ens har börjat) ser han till och med skarpare ut än vad han gjorde förra året.

Matchfakta.
53. Varning: Buster Runheim
79. 1-0 Omar Alabed
85. 1-1 Erman Hrastovina
90. Varning: Mohamad Dana
90+2. 2-1 Hjalmar Smedberg

Startade gjorde: Buster Runheim (mv, k), Noel Stenlund, Hugo Olander, John Miettinen, Erman Hrastovina, Mohamad Dana, Hasan Dana, Elias Wennerlund Aslaksen, Axel Erikols Wetterfall, Edwin Ibrahimbegovic och Victor Sandberg.
Ersättare var: Svante Widlund, Herman Bruhn, Isak Persson, Edvin Fisic, Lowe Astvald och Oscar Scherp (mv).

ÖSK avslutar året ligacupspel nästa söndag med en match på Behrn Arena mot FC Trollhättan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.