Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Äntligen en målvakt (till)

Örebro SK meddelade idag, att man nu fått den sista pusselbiten på plats inför debutsäsongen i Elitettan. Ytterligare en målvakt har tagits in i truppen. Man kommer alltså i fortsättningen inte att behöva vara helt beroende av att Ellen Portugués alltid kommer att vara både skadefri och tillgänglig.

Agnes Lundberg Vesterlund ansluter till truppen och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig fram till halvårsskiftet. Varför kontraktet blir så kort framgår inte. Det kan ju bero på både spelarens eller klubbens önskemål. Viktigast är det dock att det nu och för några månader framåt finns en uppbackning på målvaktspositionen.

Agnes Lundberg Vesterlund spelade förra säsongen i div 2-laget IFK Stocksund. Av hennes matchstatistik att döma var hon andramålvakt i laget, men fick i alla fall som tjugoåring sju matcher från start.

Knappast ett på papperet imponerande fotbolls-CV, men hon kan ju vara bra ändå. Att hitta en målvakt som vill ta rollen som nr 2 i ÖSK-målet är antagligen inte någon lätt uppgift. ÖSK har ju bara ett lag och risken är stor att andremålvakten kan komma att få sitta av säsongen på diverse avbytarbänkar.

ÖSK: Välkommen Agnes Lundberg Vesterlund
Lagstatistik: Agnes Lundberg Vesterlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.