Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Karlslund – ÖSK Söder

För andra året i rad ställde ÖSK Söder upp med ett lag i kvalificeringen till en plats i Svenska Cupen. Jag förstår inte riktigt varför. Det spelmässiga avståndet mellan Söder och de lag de får möta är alldeles för stort för att det skall finnas en möjlighet till ens en jämn match.

I år inleddes cupspelet med en förlust mot BK Forward med 10-0. Därefter möttes Forward och Karlslund i en match som slutade med vinst för Forward med 1-0. De har därmed gått vidare i kvalspelet.

Förmodligen var det på sätt och vis bra för Söder att avancemanget var klart innan deras avslutande match mot Karlslund. Det hade kunnat bli alltför nedslående att spela mot en motståndare som till varje pris jagade Forwards tiomålsseger. Nu stannade förlusten vid 6-1, vilket väl får anses ok med tanke på att det skiljer två divisioner mellan lagen.

Matchfakta.
18. 1-0 Carl Ekstrand Hamrén
28. Varning: Linus Jansson
55. 2-0 Vincent Eriksson
57. 3-0 Jack Green
64. 4-0 Dennis Koss
66. 4-1 Axel Calais
75. 5-1 Jack Green
87. 6-1 Vincent Eriksson
90. Varning: Fredrik Jonsson

Matchtrupp ÖSK Söder: Albert Palm (mv), Fredrik Karlsson, Albin Byström, Elias Wiktander, Axel Calais, Johannes Erlandsson, Joel Widmark, Sean Sik, Hannes Axelsson, Linus Ring, Edvin Larsson, Hampus Gustavsson, Robin Engh Pettersson, Fredrik Jonsson, Anton Strömberg, Samiel Berhe Gilay, Marcus Astvald (k) och Marcus Rahn.

Startade för Karlslund gjorde: Oscar Franck (mv), Denniz Mohammed, Dennis Koss, Linus Jansson, Basil Kaluya, Jack Green, Mubarak Abdu Osman Kokby, Vincent Eriksson, Alexander Kurzeja, August Danneborn och Carl Ekstrand Hamrén (k)
Ersättare var: Lucas Danho (mv), Nisse Karlsson, Lukas Bäckman, Filip Maksimovic, Edwin Hodzic och Elias Anhammer.

ÖSK Söders nästa match är i distriktscupen. På lördag möter de Garphyttans IF. En match i vilken det är Söder som får ta över taktpinnen. Garphyttan avancerade förra säsongen med viss möda från distriktets sista (och lägsta) division till div 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.