Akademin PA19: En munsbit från Karlstad

Gästerna från Karlstad överraskade alla (och förmodligen även sig själva) genom att ta ledningen redan i den tredje minuten. Detta efter lite schabbel i ÖSK-försvaret. Men säg den glädje som varar beständigt. Den här gången räckte målglädjen bara någon minut och tio minuter senare ledde hemmalaget med 3-1 och hemmadominansen var total.

Värmlänningarna fick aldrig grepp om Erman Hrastovina som med god hjälp av sina lagkamrater gjorde tre mål. Dessutom stod han för en fin framspelning till ett av Ebbe Wingemarks mål.

I ÖSK märktes förutom målskyttarna den dynamiska duon Wessam Dukhan och John Miettinen som hinner med mycket mer än de defensiva uppgifterna framför backlinjen. Notabelt är det väl också att framspelningarna till fyra av de sex målen gjordes av ytterbackar.

03. 0-1 Isak Broström
05. 1-1 Erman Hrastovina (Olle Wennerström?)
07. 2-1 Ebbe Wingemark (Axel Erikols Wetterfall)
13. 3-1 Erman Hrastovina (Axel Erikols Wetterfall)
27. Varning: IF Karlstad
47. 4-1 Erman Hrastovina (Herman Bruhn)
50. 5-1 Ebbe Wingemark (Erman Hrastovina)
64. 6-1 Mohamad Dana (Hugo Olander)
66. Varning: Wessam Dukhan
69. Varning: IF Karlstad
90. Varning: Hugo Olander

Laguppställning (4-2-3-1).
Buster Runheim (k)
Axel Erikols Wetterfall (61), Noel Stenlund, Lowe Astvald, Herman Bruhn (61)
Wessam Dukhan, John Miettinen
Hasan Dana (61), Olle Wennerström (ut 61, in 74), Ebbe Wingemark
Erman Hrastovina (71)

Ersättare: John Lindhé Rehn (61), Hugo Olander (61), Óli Melander (in 61, ut 74), Mohamad Dana (61), Felix Hasselgren (71), Victor Sandberg och Oscar Scherp (mv).

Noterat.
1. Óli Melander fick inte många minuter i den här matchen. Inbytt i den sextioförsta minuten och fotskadad tio minuter senare. Av Play-bilderna att döma handlade det om en ordentlig stukning.
2. Jag såg aldrig Victor Sandberg bytas in, om han ens var med annat än i laguppställning. Förhoppningsvis spalar han med P17-laget i morgon (som är en söndag). PA17 är den enda trupp som har tagit sig till A-slutspelet och alltså har något att spela för.
3. När man ser vilka spelare som satt på bänken och som fick vänta minst en timme på att få komma in inser man, att ÖSK PA19 har en mycket jämn trupp det här året. Ingen av de bänkade spelarna hade gjort bort sig i en startelva.

I sin nästa match den andra mars tar ÖSK emot Utsikten på Behrn Arena.