Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong: KIF Örebro – Örebro SK Dam 3-0 (0-0)

Plats: Behrn Arena
Tid: Onsdagen den 14 februari klockan 18.00
Domare: Sandra Almkvist (ass. Caroline Lindqvist och Josefine Bastås)
På TV: Nej
Web-TV: Via Nerikes Allehanda
Publik: 42


Det blev förlust med 3-0 då ÖSK s damer mötte KIF Örebro. Båda lagen hade helgmatcher med sig till dagens match och båda tränarna valde att se till att belastningen på spelarna inte blev för stor. ÖSKs Dennis Gabrielssons ambition var att se till att samtliga spelare i hans trupp hade fått 60 minuters kontinuerlig speltid över de två matcherna. Det lyckades han med och var nöjd över.

Efter en mållös första halvlek bytte ÖSK succesivt in nya spelare medan KIF i prioncip hade bytt in ett helt nytt lag redan efter halvtidsvilan Jag tyckte att de spelare som ÖSK bytte in i andra halvlek nog borde vara lite bättre än de som då hade spelat klart. Men vad hjälpte det när en av de spelare som KIF bytte in var Inka Sarjanoja. Hennes två mål gav matchen en karaktär som väl egentligen inte riktigt speglade vad som utspelade sig i övrigt på planen. Det var på det hela taget två rätt jämna lag sånär som på Sarjanoja.

ÖSKs Dennis Gabrielsson var väl trots förlusten rätt nöjd med matchen om än inte med resultatet. Men ingen kan väl egentligen begära att ett lag som som är nyuppflyttat till Elitettan skall kunna besegra ett lag från den högsta divisionen.

Bäst i ett hyfsat ÖSK var (i mitt tycke) Matilda Wennberg och Jonna Dahlberg.

ÖSK: En tuff match och förlust mot KIF Örebro
ÖSK: Intervju med Dennis Gabrielsson (video)
NA: Höjdpunkter
NA: Matchen i repris

Matchfakta.
60. 1-0 Inka Sarjanoja
69. Varning: Olivia Stråle
72. 2-0 Nora Harnes Håheim (frisparksmål)
78. 3-0 Inka Sarjanoja

Laguppställning.
Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
Matilda Wennberg (46), Olivia Stråle (73), Nellie Törngren (46)
– – – – – – – – – –
Selma Rajakangas, Agnes Andersson (k, 62), Alva Hyttinen (62), Ida Henriksson (85)
– – – – – – – – – –
Emilia Andersson (62), Jonna Dahlberg (73), Izabella Hurtig (62)

Ersättare.
46. Klara Spångberg, Emelie Alfredsson.
62. Amelia Olofsson, Moa Arlebo, Nora Törngren, Cornelia Karlsson.
73. Ellen Karlsson, Josefine Eklund.
85. Grace Wallin

Spelare som saknades: Clara Heiche (långtidsskadad), Rebecka Mannström (långtidsskadad), Sofia Westerlund (känning), Maja Eriksson (sjuk) och Ella Gunnarsson (sjuk).

Anm 1. Dennis Gabrielsson hade valt att så att säga vända på laget, jämfört med hur man spelade i den senaste matchen mot Eskilstuna Utd.. De flesta av startspelarna från den förra matchen började på bänken medan de som då blev inbytta fick starta.

Anm 2. Ett nygammalt namn i truppen är Ellen Karlsson. Den tidigare KIF Örebro-spelaren anslöt till ÖSKs damer under sommaren 2023 efter två års fotbollsfrånvaro. Inför det här året lät det som att hon tidsmässigt inte kunde ta en plats i truppen, men att klubben undersökte möjligheten att på något annat sätt engagera henne i lagets verksamhet. Nu kanske hon trots allt har lyckats pussla ihop sitt veckoschema så att även fotbollen får plats.

KIF Örebros matchtrupp (ÖLFF).
Startar gör: Ashley Michelle Barron, Áslaug Dóra Sigurbjörnsdottír, Amanda Altheden, Wilma Öhman, Molly Johansson (k), Bergþóra Sól Ásmundsdóttir, Lisa Frisk, Stina Uribe Zakrisson, Stina Dahlman, Saga Andersson och Maja Bodin.
På bänken satt: Clara Ekstrand, Beatrice Gärds, Ronja Karlsson Törnborg, Inka Sarjanoja, Nora Harnes Håheim, Ida Björnberg, Line Hammarland, Katla Maria Thordardottir, Saga Nordin och Minea Lassas


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.