Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger mot Sollentuna i andra träningsmatchen

ÖSK:s damer fortsatte idag förberedelserna inför debuten i Elitettan genom att i sin andra träningsmatch möta Sollentuna FK på Behrn Arena. Motståndarna som väl är ett hyfsat div 1-lag (5:a i div 1 Norra  förra året) bjöd på bra motstånd och tog till och med ledningen två gånger om. En ledning som först Jonna Dahlberg och sedan Grace Wallin kvitterande. Segermålet kom sedan genom Moa Arlebo efter en hörna slagen av Grace Wallin precis då matchens minuter var på väg att ta slut. Minuterna dessförinnan hade ÖSK (och Arlebo) redan haft en tredje boll i mål. Något som dock blev bortdömt av oklar anledning.

Matchförloppet blev ungefär som vi vant oss att se ÖSK:s damer spela med ett spelmässigt övertag, men tyvärr alldeles för många tekniska misstag. Sollentuna var skickliga och ställde ofta svåra frågor till ett högst stående ÖSK-försvar.

Bra i ÖSK var Moa Arlebo, som byttes ut i halvtid för att sedan få komma in och göra 20 minuter till. Lyckosamt eftersom hon hade en fot med som passningsläggare vid den andra kvitteringen och sedan själv gjorde det matchavgörande 3-2 målet.

En positiv överraskning var Grace Wallin som byttes in inför andra halvlek. Hon är extremt snabb och hon visade dessutom vid 2-2 målet, att hon verkar vare en inte alls oäven avslutare. Wallin lär i fortsättningen inte få vänta på andra halvlek för att få speltid.

ÖSK: Knapp seger mot Sollentuna FK
ÖSK: Intervju med Moa Arlebo (video)
NA: Grace Wallin efter matchen
ÖSK Play: ÖSK – Sollentuna (om man till exempel vill kolla på målen).

Matchfakta.
10 Varning:
Sollentuna
26 0-1 Amanda Gillberg
31 Varning: Sollentuna
33 1-1 Jonna Dahlberg (Amelia Olofsson)
63 1-2 Melinda Edström
71 2-2 Grace Wallin (Moa Arlebo)
90 3-2 Moa Arlebo (Grace Wallin, hörna)

Startelva:
Ellen Portugués
Sofia Westerlund (46), Josefine Eklund (69), Nellie Törngren (46)
Emelie Alfredsson (46), Nora Törngren (69), Moa Arlebo (ut 46, in 69), Ida Henriksson (ut 46, in 69))
Emilia Andersson (k, 46), Amelia Olofsson (69), Jonna Dahlberg (46)

Ersättare: Izabella Hurtig (46), Grace Wallin (46), Klara Spångberg (46), Alva Hyttinen (46), Selma Rajakangas (46), Cornelia Karlsson (46), Olivia Stråle (46), Ella Gunnarsson (69).

I sin nästa match möter ÖSKs damer för första gången i år en blivande seriemotståndare. Eskilstuna United, som för något år sedan fick lämna Damallsvenskan på grund av en missad elitlicens, tar emot ÖSK i en lördagsmatch på Tunavallen. NA sänder matchen, som börjar klockan 13:00, till sina +Allt-abonnenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.