Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: ÖSK testar Kristoffer Krebs

Örebro SK meddelande idag det som NA berättade om igår, nämligen att den 20-årige offensiva kantspelaren Kristoffer Krebs kommer att provspela under veckoslutet.

Krebs är helt okänd för den här bloggen, men vad vi kunnat läsa oss till så rör det sig alltså om en BP-talang som redan i tidiga år ansågs väldigt lovande och som figurerade på pojklandslagsnivå men som därefter haft lite svårare att etablera sig på senionivå.

Krebs, som fyller 21 år i april, lämnade BP 2021 för först Vasalund och sedan IFK Stocksund där han fick några enstaka minuters speltid innan resan istället vände över Atlanten för spel med Denver Pioneers i den amerikanske college-ligan under 2022. Nästa stopp på Krebs-turnén blev kanske än mer oväntad då han valde spel i Gibraltar för den svensk-ägda klubben Europa Point FC. Där verkar det bara blivit en knapp handfull matcher innan han sedan lånades ut till Ekenäs IF i den finska andraligan och väl i Finland verkar Krebs mest ha fått spela med Ekenäs andralag i den finska femtedivisionen(!)

Ska vi uttrycka oss diplomatiskt så kan man kanske säga att Krebs karriär har varit aningen brokig.

Nu testar han alltså med ÖSK och frågan är vad han ska bidra med på Behrn Arena? Krebs är en offensiv mittfältare och anfallare som företrädesvis spelat på någon av ytterkanterna och han verkar vara en dribbler med väldigt fin teknik. Behöver ÖSK en sådan? Kanske om man ser tillräckligt hög potential. Kanske att ÖSK skulle kunna se Krebs som en ersättare till Jake Larsson. Behöver ÖSK det? Oavsett lär Krebs sannolikt vara en väldigt billig lösning så det kanske ändå är värt att bekanta sig med honom och ett provspel är ju trots allt ett bra tillfälle för just det.

NA: ÖSK testar förre pojklandslagsmannen
Lagstatistik: Kristoffer Krebs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.