Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Sebastian Nilsson får förlängt provspel

Under fredagen dök det upp en nyhet om att vänsterbacken Sebastian Nilsson får komma åter till ÖSK på ett nytt, eller förlängt om man så vill, provspel.

Nilsson, som senast kommer från Kalmar FF, provspelade för ÖSK innan jul- och nyårsledigheterna men nu skriver NA och citerar Christian Järdler att ”han såg intressant ut i det provspel han gjorde med oss, och vi vill titta lite närmare på och lära känna honom. Sebastian kommer att vara med från onsdag, och minst veckan ut. Kanske blir det en vecka till, vi får se”.

Det är väl ett uttalande som på många sätt tyder på att Sebastian Nilsson snart kan vara klar för ÖSK får man anta.

NA: Kan fylla en ÖSK-plats: ”Intressant”


I samma artikel beskrivs det också att Järdler nu är på jakt efter en vänsterback (Nilsson här ovan?) samt en offensiv mittfältare som ersättare för David Seger.

Den senare delen av det där gör bloggen aningen förbryllad. Har man nu helt slängt idéen om en defensiv mittfältare, en sexa, över bord? ÖSK hade ju till och med en mittfältare med den profilen på provspel i Emmanuel Adeyemo innan jul och Järdler har gång efter annan berättat att han vill få in en defensiv mittfältare.

Nu nämns ingenting om det utan istället har det förbytts till en offensiv dito.

Och om Järdler är korrekt citerade av NA (vilket man väl får förutsätta) så har den planen uppenbarligen förändrats.

Hur gick det till?

Bloggen skulle kunna gissa att det kan handla om att man lägger ett större pussel och att man såg ett stort behov av defensiva ledaregenskaper tidigare under vintern men nu när man tycker sig fått in dessa i mittbackarna Erik McCue och Jesper Modig så skulle det kunna betyda att den kvoten är full och när David Seger istället valde att lämna så behövde fokus flytta från en defensiv till en offensiv mittfältare då man kanske inte tycker sig ha råd med båda?

Det kan också vara så att man ser att det finns andra spelare i truppen som kan ta den där defensiva mittfältsplatsen nu när mittbacksplatserna är besatta.

Om bloggen ska gissa lite så kan man tänka sig ett scenario där ÖSK ser det såhär:

Mittbackar
Axel Óskar Andrésson, Erik McCue, Jesper Modig, Niclas Bergmark och unge Ludvig Nicklasson med Sebastian Crona som möjlig joker.

Defensiva mittfältare
Lucas Shlimon, Sebastian Crona, Hamse Shagaxle med Niclas Bergmark som möjlig joker.

Ser man det så, så är kanske den delen av pusslet klart? Försvinner sedan Andrésson (vilket det gått en del rykten om) så hamnar vi kanske i ett annat ljus igen. Men just nu så skulle alltså ÖSK kunna se den delen som klar.

Då flyttas istället fokuset till en vänsterback och en offensiv mittfältare. För tittar vi högre upp i banan så ser den lagdelen helt klart rätt tunn ut sedan David Seger och Kevin Walker försvann.

Offensiva mittfältare
Adam Bark, Elias Barsoum och unge Charlie Swartling med kanske Hamse Shagaxle och någon mer som joker.

Att då sikta på en offensiv mittfältare är i detta scenario betydligt mer naturligt än en defensiv sådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.