Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: fransk mittfältare till ÖSK?

Det är i Aftonbladet Inifrån som Daniel ”Disco” Kristoffersson idag skriver att ÖSK och GAIS är intresserade av den 24-årige franske mittfältaren Azzeddine Toufiqui. Ryktet är av det väldigt lösa slaget då man skriver ”Sportbladets uppgifter är Gais och Örebro SK två klubbar i Sverige som överväger spelaren, men där inget ska vara nära i dagsläget. Det är mer på en nivå där han är en av många spelare som lagen tittar på eller har blivit erbjudna”.

Så frågan är hur seriöst ryktet är och om det ens är att betrakta som ett rykte som är värt något mer än bara en axelryckning. Det är väl en fråga som framtiden lär utvisa.

Oavsett så är Azzeddine Toufiqui en offensiv mittfältare (ibland också högerytter) som senast tillhörde FC Emmen i den nederländska högstaligan.

Senast skriver vi därför att han sedan i somras står uppsatt som klubblös och värt att notera är också att den sista tiden i FC Emmen blev i det närmaste helt utan speltid. Fem inhopp och totalt 55 minuters speltid blev det för honom under säsongen 2022/23 som slutade med att FC Emmen förlorade i det negativa kvalet och ramlade ner i den nederländska andraligan varifrån man hade kommit en säsong tidigare. En jo-jo-resa med andra ord. Samtidigt fick Toufiqui inget nytt kontrakt och blev klubblös. Vilket han alltså varit sedan dess.

Säsongen innan, 2021/22, var det dock andra toner för Toufiqui som då fick speltid i 31 matcher och gjorde 3 mål och 4 målgivande passningar när FC Emmen vann andradivisionen och tog klivet upp till högstalligan men väl där gick det alltså inte lika bra och Toufiqui blev utkonkurrerad av andra spelare.

Innan Toufiqui hamnade i Nederländerna och FC Emmen tillhörde han franska SM Caen i Ligue2 där han dock mest fick spela för deras reservlag i de franska Championnat National 2 och 3 och innan dess tillhörde han PSGs B-lag samt akademilag.

Det är rätt svårt att få grepp om Toufiqui.

Delvis tror dem här bloggen att det är lite för abstrakt och löst att just den här spelaren ska komma till ÖSK men också för att det känns så ”FMskt” om ÖSK skulle plocka in honom.

Med ”FMskt” menar vi det välkända dataspelet Football Manager som går ut på att man tar över som tränare och manager för en valfri klubb och sedan försöker styra den mot framgångarna med smarta värvningar och klok taktik.

Själv har jag lyckats med konsttrycket att få Örebro SK att spela i Champions League i FM-världen. En liten fjäder i hatten för undertecknad.

Poängen med Football Manager eller FM som det oftare kallas är att det många gånger dyker upp en del oväntade och orealistiska värvningar på sina håll och kanter och ofta använder man listor över spelare som är klubblösa för att försöka hitta guldkorn till sitt lag. När man sitter där och scrollar igenom listorna för klubblösa spelare kan det mycket väl vara så att det dyker upp en spelare som till exempel tillhört PSGs akademi och då kan det brinna till lite i magen och så erbjuder man ett kontrakt. Ibland lyckas man hitta ett guldkorn som man kanske ett år senare kan sälja till FC Bayern för 170 miljoner kronor men ofta blir det kanske inte riktigt så. Ur det perspektivet. FM-perspektivet. Känns Azzeddine Toufiqui som väldigt FM-kompatibel.

Hur det blir i det verkliga livet återstår att se. Kanske få vi se en fransk elegant på det svartvita mittfältet lagom till säsongsstart. Vem vet?

Aftonbladet Inifrån: Allsvenskan inifrån: Därför kan AIK:s affär stoppas
Fotbollskanalen: Gais och Örebro uppges överväga Azzeddine ToufiqiTillägg:

Lite senare samma dag som ”nyheten” om Toufiqui kom ut från Aftonbladet skrev NAs Fredrik Carlsson på twitter (X) att ryktet är ett så kallat ”agentrykte” och bloggen kan därför konstatera att det går att slänga rakt ner i sopkorgen utan att passera minnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.