Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Två anfallare förlänger

Det har varit lite klent med anfallare bland de spelare som ÖSK förlängt med eller nyrekryterat inför den kommande säsongen. Men efter att ÖSK igår meddelade att Emilia Andersson förlängt sitt kontrakt och idag rapporterat att Cornelia Karlsson gjort detsamma så ser den offensiva delen av truppen bättre ut.

Emilia Andersson.
Andersson kom till ÖSK från IFK Hallsberg inför fjolårets säsong. Efter en stark första säsong i ÖSK med 13 gjorda mål gick det trögare i år då målskörden inskränkte sig till sju. Snabbhet är det som i först hand utmärker hennes spel. Hennes vanligaste placering, som en av de centrala offensiva mittfältsspelarna, gör möjligen att hennes offensiva kvaliteter hämmas en del av de defensiva uppgifterna.
ÖSK: Emilia Andersson skriver nytt kontrakt
Lagstatistik: Emilia Andersson


Cornelia Karlsson.
Karlsson är en aggressiv anfallare med 14 mål år 2022 och som förstaårssenior blev det 15 mål för hennes del år 2023. Med tanke på att motståndet efter serieomläggningen var betydligt tuffare 2023 var det en aktningsvärd prestation. Hon blev också välförtjänt vald till truppens bästa spelare 2023, även om den omröstningen av allt att döma var rätt jämn.

Jag är lite förvånad över att kontraktet bara förlängdes med ett år. Flera av de yngre spelarna har ju fått tvåårskontrakt. Men det kan mycket väl vara så att hon vill hålla dörren uppe för ett klubbyte i riktning damallsvenskan om hon kan fortsätta att producera mål på samma nivå som hittills.
ÖSK: Cornelia Karlsson förlänger
Lagstatistik: Cornelia Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.