Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Hyttinen och Spångberg fortsätter i ÖSK

ÖSKs damer fortsätter att succesivt släppa information om vilka spelare som följer med ÖSK upp i Elitettan. Idag hade turen kommit till Alva Hyttinen och Klara Spångberg.

Alva Hyttinen.
Hyttinen kom till ÖSK från KIF Örebro F19 förra året, då hon lämnat junioråldern bakom sig för att bli senior ”på riktigt”. Efter att ha fått rätt sparsamt med speltid under den första delen av säsongen blev hon under den andra mer eller mindre given som startspelare i en roll som en av de två defensiva mittfältarna framför backlinjen. Hon påminner en hel del om Agnes Andersson i sin spelstil. Kanske lite väl mycket då båda spelar samtidigt.

Klara Spångberg.
Spångberg kom i vintras till ÖSK från Sandvikens IF med en knäskada under rehabilitering. Debuten för ÖSK kom därför inte förrän halvvägs in i serien (inbytt den 14:e omgången). Därefter fick hon allt större förtroende utan att för den sakens skull bli en given startspelare. Möjligen för att ÖSK fick in den tidigare KIF Örebro-spelaren Frida Abrahamsson i laget.

I sitt fotboll-CV har hon bland annat en säsong i Elitettan med Sandvikens IF. År 2020 startade hon18-årig i hela 15 matcher för Gästrikelaget i den näst högsta damserien. Året innan var hon given som startspelare hos div 1-laget Gefle IF. Hon har alltså en hel del rutin att dra nytta av då hon förhoppningsvis kan dra igång seriespelet med en gedigen försäsong i kropp och ben.

ÖSK: Hyttinen och Spångberg klara för 2024
Lagstatistik. Alva Hyttinen
Lagstatistik: Klara Spångberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.