Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Ett år till för Wennberg och Heiche

ÖSK Dam meddelade idag, att Matilda Wennberg och Clara Heiche har förlängt sina kontrakt med ett år.

Matilda Wennberg.
Wennberg är en av truppen mest rutinerade spelare och en av de relativt få som har erfarenheter från spel i den näst högsta damserien. Hon kom till ÖSK från Ljusdal IF 2020 där hon varit en av lagets verkliga stöttepelare.

Redan under sitt första år i ÖSK valdes hon till damernas mest betydelsefulla spelare. Året därpå drabbades hon av en knäskada, som höll henne borta från spel under resten av den säsongen och första halvan av år 2022.

Under årets säsong har hon varit tillgänglig och spelat de flesta matcherna – antingen som mittback eller på mittfältet. Jag skulle tro att Dennis Gabrielsson är mycket nöjd över att kunna fortsätta att dra nytta av hennes kunnande.

Clara Heiche.
Heiche kom till ÖSK inför årets säsong som något av en prestigevärvning. Med Rävåsen som moderklubb värvades hon år 2019 till KIF Örebro F19, som hon representerade till och med år 2021.

Året därpå återfanns hon hos Elitettanlaget Mallbacken där hon mot slutet av året tog en startplats i backlinjen. Efter året i de värmländska skogarna valde hon alltså ÖSK som sina nästa klubbadress, trots att klubbar som Rävåsen Degerfors och säkert många fler gärna hade sett henne i sitt lag.

I ÖSK tog hon i våras genast en startplats, men det blev tyvärr bara knappa fyra matcher innan olyckan var framme och hon skadade ett knä. Nu har hon och ÖSK kommit överens om en ettårig förlängning utan att i sin information närmare gå in på hur långt hon har kommit i sin rehabilitering.

ÖSK: Wennberg och Heiche förlänger
Lagstatistik: Matilda Wennberg
Lagstatistik: Clara Heiche

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.