Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: David Seger bryter med ÖSK

Örebro SK meddelade idag att David Seger har valt att avsluta sitt kontrakt med ÖSK och lämnar nu klubben vid årsskiftet.

För ett knappt år sedan förlängde David Seger sitt kontrakt med ÖSK och det berättades då att det nya avtalet var skrivet över två år fram till slutet av 2024.

Dagens nyhet visar att det kontraktet i praktiken var ett 1+1 kontrakt som båda parter kunde säga upp efter halva kontraktstiden. Något som nu David Seger valt att göra.

David Seger kom till ÖSK i januari 2020 från Sollentuna FK i Ettan och har under åren haft en framträdande roll på ÖSKs mittfält. Totalt blev det 124 tävlingsmatcher för ÖSK.

Seger lämnar nu ett rätt stort hål efter sig, både ur perspektivet att han var lagkapten (tillsammans med Kevin Walker) under föregående säsong men kanske än mer därför att Seger på något vis var en central stabil pusselbit som tränare Christian Järdler byggt mycket kring.

Seger har inte alltid rosat matcherna och en del supportar har genom åren uttryckt en viss ambivalens kring om han verkligen är tillräckligt snabb och kvick för att vara en så pass viktig pjäs i ÖSK, men det råder ingen tvekan om att Seger varit högt upp på tränarnas lista över spelare som tas ut först till match.

Nu måste ÖSK värva ytterligare en central mittfältare jämte den defensiva sexa som det sedan tidigare berättats om när Kevin Walker inte fick förnyat kontrakt med ÖSK.

ÖSKs trupp-pussel inför 2024 fick ytterligare en bit att leta efter.

ÖSK: Tack David Seger
NA: Lagkaptenen lämnar ÖSK: ”Ingen chock”
Lagstatistik: David Seger


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.