Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Serieseger i Ligacupen

ÖSK PA16 säkrade idag seriesegern i P17-klassens ligacup. Eftersom grundserierna i ligacupsklasserna spelas före nyår var det alltså PA16 som avslutade sin fotbollstillvaro som sextonåringar på bästa möjliga sätt.

Seriesegern innebär att laget har kvalificerat sig för A-slutspelet nästa år i vilket de kommer att möta de allra bästa lagen från gruppspelsgrupperna. I och för sig skulle det i efterhand visa sig att ÖSK hade gått vidare även om de förlorat, men det visste man inte då matchen spelades.

Det blev en jämn och svängig match med en hel del missade målchanser för båda lagen. Västerås någo starkare i den första halvleken medan ÖSK såg vassare ut i den andra. Så resultatet 1-1 speglade styrkeförhållandena väl även om både lagen nog borde ha gjort 2-3 mål till.

Matchfakta.
11. 0-1 Melker Hådell
26. Varning: James Lundqvist
31. Varning: Noel Gustavsson Engdahl
38. Varning: VSK
44. Varning: Aras Shivan Khalaf
60. Varning: James Lundqvist
60. Utvisning: James Lundqvist
86. 1-1 Edvin Fisic (Zanyar Kocher)
90+2. Utvisning: Neo Gerzic
90+2. Varning: Oliwer Lorentzson
Anm. Utvisningen på Gerzic såg mycket märklig ut. Han kom rusande efter att Lorentzson mycket cyniskt hade fällt en framrusande anfallare bakifrån. Gerzic och flera andra kom springande, men jag tyckte inte att han uppträdde aggressivt på något vis. Snarare tvärtom.

Laguppställning (4-1-4-1).
Nils Larsson
Aras Shivan Khalaf, George Issa (k), Valter Kjäll, James Lundqvist
Christian Begallo
Noel Gustavsson Engdahl, Svante Widlund, Isak Salomonsson, Zanyar Kocher
Zack Westlund Bergquist

Ersättare var: Anton Werderitsch, , Oliwer Lorentzson, Edvin Fisic, Isak Persson, Neo Almkvist, David Gozalyan och Neo Gerzic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.