Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Rafi Isak ny assisterande tränare i ÖSK

Silly season innefattar inte bara spelare utan också tränare.

Nyligen blev det klart att ÖSKs assisterande tränare Paul Olausson lämnar ÖSK när hans kontrakt med klubben nu går ut och sedan dess har det funnits en del hintar om att det är KIF Örebros assisterande tränare Rafi Isak som var den som skulle ta över.

Idag meddelade ÖSK att så också blir fallet.

Rafi Isak kommer alltså senast från ett uppdrag som assisterande tränare i damallsvenska KIF Örebro där han varit det senaste året under huvudtränaren Richard Johansson. Nu byter han klubb till ÖSK men behåller titeln som assisterande tränare men nu under huvudtränaren Christian Järdler.

Rafi Isak kommer ursprungligen från Eskilstuna där han redan som 18-åring inledde sin tränarkarriär i BK Sport. Som 20-åring fick Isak sitt första senioruppdrag som huvudtränare för det dåvarande div. 6-laget Jäders IF. Att bli huvudtränare för ett seniorlag vid 20 års ålder är förhållandevis ovanligt oavsett serietillhörighet (bloggens anmärkning). Via en sejour i AFC Eskilstunas P19-lag valde sedan Isak att flytta till Örebro för att studera på Örebro Universitet och i samma veva blev han tränare i ÖSKs akademi där han höll till fram tills uppdraget med KIF Örebro.

För att ”bara” vara 26 år har alltså Rafi Isak hunnit med en hel del och nu kliver han in och blir assisterande tränare i ÖSK.

Om bloggen förstått saken rätt så kommer nuvarande assisterande tränaren Martin Broberg att ta klivet till att ersätta många av de uppgifter som Paul Olausson tidigare haft samtidigt som Rafi Isak går in och tar över många av de uppgifter som Martin Broberg haft ansvar för.

I olika texter, både på officiella hemsidan och i NA, beskrivs det som att Isaks uppgifter kommer att ligga mycket på taktisk analys och spelarutveckling samt att han med sin tidigare erfarenhet och kunskap från ÖSKs akademi blir en form av brygga mellan akademin och A-laget.

ÖSKs sportliga ledning för 2024 års herrlag blir således:
Huvudtränare: Christian Järdler
Assisterande tränare: Martin Broberg och Rafi Isak
Målvaktstränare: Jonas Bohlin

ÖSK: Ny assisterande tränare till herrlaget
KIF: KIF Örebro tackar av Rafi Isak
NA: Klart: ÖSK anställer ny assisterande tränare
NA: Isak om ÖSK-chansen: ”För mig är det en dröm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.