Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: ÖSK tappade greppet

Efter förra veckans bortaseger mot IK Sirius såg det ut som om ÖSK PA19 skaffat sig ett väldigt bra utgångsläge i kampen om en plats i A-slutspelet. Om det fanns några sådana förhoppningar så grusades de nog rejält när ÖSK idag mötte AFC Eskilstuna. Ett lag som ÖSK brukar kunna besegra. Men så inte idag. Det blev i stället en klar bortaseger med siffrorna 5-1.

Inte så bra förstås men det finns nog en förklaring. Ett antal av de tongivande spelare som var med och besegrade Sirius förra veckan saknades i dagens matchtrupp, som huvudsakligen bestod av årets P17-spelare. Så var det även förra året. Då visade det sig att de spelare som skulle träna med A-truppen under december månad inte spelade matcherna i Ligacupen. Så är det säkert tänkt i år också. I och med att det finns många hål att täppa igen i vinterns A-trupp lär det ge många spelare en chans att visa upp sig i A-truppsmiljö under december.

Matchfakta
21. 0-1 Lee Hansson
24. Varning: Hasan Dana
32. 0-2 Jeremia Vikingson
52. Varning: Mohamad Dana
53. 0-3 Lee Hansson
60. 0-4 Love Lindbäck (frisparksmål)
60. Varning: Olle Wennerström
66. 1-4 Mohamad Dana
68. Varning: AFC
88. 1-5 Calvin Ameyaw

Startade gjorde: Elliot Lindström (k), Axel Kylborn, Noel Stenlund, Olle Wennerström, Erman Hrastovina, Ebbe Wingemark, Hasan Dana, Axel Erikols Wetterfall, John Miettinen, Victor Sandberg och Melker Birgersson (mv)
Ersättare var: Nils Larsson (mv), John Lindhé Rehn, Mohamad Dana och Gino Chamoun.

I grundseriens sista match möter ÖSK Västerås SK på hemmaplan. ÖSK har faktiskt fortfarande en möjlighet att vinna serien även om den är väldigt liten. I så fall krävs att Sirius och AFC spelar oavgjort samtidigt som ÖSK besegrar Västerås. Men det lär knappast hända

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.