Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA16: Förlust i debuten på Behrn Arena

Det nybildade akademilaget PA16 spelade idag sin första match på Behrn Arena, lagets nya hemmaplan. Tyvärr gick det inte så bra. Gästerna från Norrköping var genomgående det bättre laget. Trots två ÖSK-mål i slutet av matchen var Norrköpings seger både klar och rättvis.

Trots Norrköpings spelmässiga övertag såg det ut som om ÖSK skulle kunna ta sig igenom halvleken utan att ha behövt släppa in något motståndarmål. Men så i halvlekens slutminut gör man ett själv. Det var ett närmast klassiskt självmål. Ett hårt inspel från kanten styrs av en egen försvarare i eget mål vid första stolpen. Det är sådant som händer även på högre nivåer och inte så mycket man kan göra något åt.

I andra fick Norrköping ett ännu fastare grepp om händelseförloppet och kunde utöka till en ledning med 4-0 innan ÖSK på slutet kunde hyfsa till siffrorna lite.

Avgörande till gästernas fördel i matchen var att ÖSK aldrig kom till rätta med den höga och intensiva press lagets utsattes för. En press som mer eller mindre omintetgjorde ÖSKs försök att få till någon struktur i sitt anfallsspel. Säkert en nyttig lektion för både tränare och spelare att bygga vidare på.

Matchfakta.
45. 0-1 Självmål
55. 0-2 Emmanuel Ola Oluwakoya Alase
66. 0-3 Linus Wallberg
75. 0-4 Brian Mård
80. 1-4 Alexander Görtz
85. Varning: IFK Norrköping
90. 2-4 Yonas Mosa (straff)

Startade gjorde: Noah Da Silva Ahlkvist (mv), Fabian Forsberg, August Molin, Alvin Cherry Ahlén, Karl Löfberg, Samuel Rafael, Simon Fläckman (k), Darin Hawez Omar, Isak Berthling, William Jägestedt Widstrand och Rion Konushevci.

Ersättare var: Edvin Cervin, Zenadiin Abdulkadir Enow, Ty Lynn Wilson, Emil Nordvall, Alexander Görtz, Yonas Mosa och Oskar Gülmez (mv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.