Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK inledde med vinst i ligacupen.

ÖSK fick en bra start på årets eller kanske snarare nästa års ligacup. Gruppspelet som skall skilja fotbollsagnarna från -vetet spelas ju året innan slutspelet. Förutsättningarna är enkla efter några mindre justeringar jämfört med tidigare år. Det är bara gruppsegrarna som går vidare till A-slutspelet. Upplägget med friplatser för några av de bästa tvåorna har man skrotat.

ÖSK hade i den första omgången fått en bortamatch mot IK Sirius på sin lott. Det svåraste motståndaren redan i den första matchen, gissade jag när jag såg gruppindelningen. Om jag gissade rätt så har ÖSK skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Dagens match vanns nämligen med 2-0.

Matchfakta.
31. 0-1 Zack Westlund
37. 0-2
Hasan Dana
53. Varning: IK SIrius
59. Varning: IK Sirius
61. Varning: Victor Sandberg
67. Varning: IK Sirius
73. Varning: George Issa

Startade gjorde: Nils Larsson (mv), Anton Werderitsch, Edwin Ibrahimbegovic, Zanyar Kocher, Svante Widlund, Hasan Dana, James Lundqvist, Victor Sandberg (k), George Issa, Valter Kjäll och Zack Westlund Bergquist.
Ersättare var: Lucas Helge (mv), Isak Salomonsson, Fabian Wahlström, Keyse Faarah Abdi, Neo Gerzic och Aras Shivan Khala.

I den andra matchen vann AFC Eskilstuna lite överraskande (för mig i alla fall) med 3-2 över Västerås SK. Bland AFCs målgörare hittar man Ian Kimana, som tidigare i år var en kort sväng i ÖSKs akademi. Ingen större försvagning att förlora honom, tror jag. Kimana började nästan alltid på bänken och fick inte speciellt mycket speltid överhuvudtaget.

I nästa omgång tar ÖSK emot omgångens andra segrare. Det är alltså AFC Eskilstuna som kommer till Örebro. Det lag som vinner den matchen har skaffat sig ett utmärkt läge inför avslutningen. Då räcker det med oavgjort i den sista matchen för att säkra gruppsegern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.