Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Järdlers shoppinglista

I en mycket läsvärd artikel från Fredrik Carlsson på NA går det ganska lätt att dra ut förutsättningarna för hur Christian Järdler vill hantera truppbygget inför nästa säsong.

Som grund beskirver Järdler att han söker efter spelare som ”oavsett position vill vi ha in spelare som har ledaregenskaper, som har tuffhet, som har möjlighet och kapacitet att hjälpa andra… Jag vill ha fler spelare som kan kontrollera lite större yta runt sig och jag söker spelare som vågar och kan styra. Jag behöver flera sådana och jag behöver framförallt ha det i centrallinjen”.

Spelare på Kalle Holmbergs nivå är otänkbara men spelare på Samuel Kroons nivå är eftersträvansvärda.

Spelare från Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna är inte något som Järdler önskar. Han vill gärna inte ta in spelare ”från lag som har åkt ur, som precis som vi har gjort de tre senaste åren har krigat blivit vana att förlora. Det kanske är bättre med spelare som är vana att vinna”.

Järdler beskriver också att det idag inte finns några konkreta bud på några ÖSK-spelare men att Valgeir Valgeirsson borde vara av intresse för andra klubbar med tanke på att han är isländsk U21-landslagsman och att Axel Óskar Andrésson siktar på att ta sig in i det isländska landslaget men för att nå dit behöver han spela i en högstsaliga men Järlder vet ännu inte om det kommer att bli så vilket bloggen kan tolka mellan raderna som att det vore ett önskvärt scenario för Järlder.

Målvakt.
ÖSK söker efter ytterligare en målvakt. Man är inte helt säker på att Daniel Strindholm ska vara en uttalad förstemålvakt. Än. Men detta beror främst på osäkerheten kring den axelskada som Strindholm ådrog sig i början av 2022. ”Det kan bli så att vi väljer att ta en målvakt som vi tycker är ungefär lika bra för att det ska vara en tävling… vi har kanske inte råd att ta hit en solklar förstemålvakt som har stått i allsvenskan. Vi får se vad vi gör men vi ska ha en målvakt till förutom Strindholm.” Det nämns också i NAs text att en målvakt som har spelat utomlands kommer att ansluta på provspel när träningen drar igång i december.

Försvar.
Järdler vill få in en mittback och en vänsterback.

Mittfält.
En ”sexa”, det vill säga en defensiv mittfältare, som ersätter Kevin Walker är att vänta.

Anfall.
Kalle Holmberg är inte till salu.

BK Forwards Bilal Fousseni förefaller, om man ska tolka innehållet i texten, som ett mycket troligt ÖSK-nyförvärv till nästa säsong.

Bloggen vill i detta sammanhang också passa på att hylla Fredrik Carlsson och övriga på NA som ger ÖSK-intresserade allt detta uppdaterade och välnyanserade ÖSK-innehåll. Ni gör ett väldigt fint arbete!

NA: Här är Järdlers shoppinglista under silly season

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.