Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Sista matchen med gänget

I den förra matchen mot Helsingborg på bortaplan ställde ÖSK upp med ett lag som inte innehöll några spelare från avgångsklassen födda år 2004. Som en förberedelse för den kommande ligacupen. tänkte jag då.

I gårdagens match var nästan alla de snart överåriga juniorerna tillbaka i startelvan. Kevin Westlind, Henry Hertzman, Victor Andersson, Nathan Hernandez Öhrn och Filip Ivarsson startade och lär väl alla ha gjort sin sista match i den svartvita matchdressen. Tack för era insatser i alla svartvita lag under årens lopp.

Det finns en del som tyder på att gårdagsmatchen mot Brommapojkarna slutade 1-1. Men jag vet inte säkert – det finns nämligen ingen matchrapport än trots att matchdag nu har blivit dagen efter. Detta gör väl egentligen inte så mycket, eftersom det var en match som inte betydde något för lagen, men ändå.

Slutresultatet var korrekt. Matchen slutade 1-1.
Att det tog så lång tid att få fram en matchrapport kan möjligen ha berott på att domaren hade en hel del frågetecken att räta ut. Det verkar ha varit en väldigt intensiv match med 5 gula kort och en utvisning vardera för de två lagen.

Lite förvånande att det blev så mycket kamp. Inget av lagen hade ju egentligen något att spela för. Brommapojkarna, som brukar tillhöra topplagen i den här serien, har inte haft någon bra säsong och ÖSK håller väl redan på att förbereda sig för den kommande kraschlandningen i P19 Superettan.

Matchfakta.
22. Varning: Filip Ivarsson
22. Varning: MFF
43. 0-1 Philip De Fine Licht
50. 1-1 Victor Andersson
57. Varning: Josef Keyrouz
58. Varning: MFF
63. Varning: MFF
85. Varning: Noel Stenlund
85. Varning: MFF
86. Varning: Charlie Swartling
90+2. Varning: Wessam Dukhan
90+2. Utvisning: Oliver Cekredzi
90+2. Varning: MFF
90+3. Utvisning: Linus Alperud

Matchtrupp.
Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Kevin Westlind, Josef Keyrouz, Noel Stenlund, Charlie Swartling, Henry Hertzman, Victor Andersson, Nathan Hernandez Öhrn, Linus Alperud, Elliot Lindström och Filip Ivarsson (k).
Ersättare var: John Lindhé Rehn, Wessam Dukhan, Ebbe Wingemark, Lowe Astvald, Mohamad Dana, Adam Al Hamad Eriksson och Melker Birgersson (mv).

Spelare som saknades var bland annat Johannes Danho, Malik Mokede, Oli Melander Robin Hadad och Tyson Afshari.

Lagstatistik: Örebro SK – P19 Allsvenskan 2023
Observera, att eftersom spelarbyten inte registreras i den här serien, så är alla spelare som börjat på bänken markerade som icke inbytta, trots att de allra flesta bänkspelare faktiskt fått speltid.


Serien är nu färdigspelad, men för Akademin lag är inte säsongen slut. En ny PA19-trupp skall sättas samman med kvarvarande 05-or, samt de 06-or som får ta steget från PA17 till PA19. (Det brukar inte vara alla som får vara med på den flytten, eftersom det nu blir två årskullar som skall rymmas i en trupp).

Av årets program återstår nu en tjuvstart på nästa års i Ligacupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.