Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Dam: Två talanger lämnar truppen

Efter firandet av seriesegern och uppflyttningen till Elitettan har den grå fotbollsvardagen åter tagit över hos ÖSKs damer. Laget tränar två gånger i veckan under november månad. Träningar där man passar på att även låta tänkbara nyförvärv få vara med och visa upp sig.

NA:s Jonas Brännmyr har stämt av läget med ÖSKs tränare Dennis Gabrielsson. Jag får väl intrycket att för tillfället flyter det mesta. Laget/truppen har inga spelare än, eftersom ÖSKs damer hittills enbart jobbat med ettårskontrakt. Inriktningen för nästa år är inte fastlagd vare sig beträffande målsättning eller vilka ekonomiska resurser som kan ställas till damverksamhetens förfogande. Något som i och för sig inte är så märklig eftersom herrarna först i den senaste omgången säkrade fortsatt spel i Superettan.

Gabrielsson verkar inställd på att han kommer att kunna behålla större delarna av sin trupp, men ser även att några nyförvärv kommer att behövas. Ambitionen verkar i första hand vara att försöka klara sig kvar i den näst högsta serien med i stort sett samma trupp man haft i år.

Några spelartapp är dock redan klara. Två av lagets yngsta spelare, mittfältaren Alva Holmqvist och anfallaren Inda Dervicevic, har redan lämnat besked att de kommer att söka sig till någon annan klubb. Förklaringen är förmodligen att de, trots sin status som lovande och talangfulla spelare, knappt fått någon speltid alls det här året. Med tanke på de högre kraven som kommer att ställas vid spel i Elitettan såg väl ytterligare ett år med bara några få minuters speltid, men samtidigt träning fyra, fem gånger i veckan inte så attraktivt ut. Båda spelarna är tillräckligt bra för att få regelbunden matchtid i en seniormiljö på en något lägre nivå eller i KIF Örebros F19-lag.

Frånvaron av alternativ på flicksidan i form av ett akademi- eller andralag på div 2-nivå är, som jag ser det, ett stort strukturellt problem för ÖSKs damsatsning. Ett problem som måste lösas på något sätt om man vill hålla de spelare som inte får så mycket matchtid i förstalaget nöjda och motiverade.

NA: Så jobbar ÖSK – efter avancemanget
Lagstatistik: Örebro SK Dam -spelarstatistik 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.