Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Förlust i Helsingborg

För ÖSK PA19 tog säsongen mer eller mindre slut i och med att laget inte längre har något att kämpa för. Mer än då att få ett hyfsat slut på säsongen Nittonåringarna kommer dessutom att lämna ÖSK om några veckor. Det verkar inte finnas någon i den åldersklassen som kommer att få en möjlighet att visa upp sig och sitt kunnande under A-truppens försäsong.

Efter den senaste matchen (förlusten mot GAIS) skrev jag att det var märkligt att matchtruppen fortfarande innehöll ett antal snart överåriga 04:or. Bättre tyckte jag då att redan nu koncentrera sig på de spelare som snart skall spela i Ligacupen och som nästa år skall ta sig an P19 Superettan.

Inför bortamatchen mot Helsingborg hade ÖSK gjort precis det. Borta var 19-åringarna och luckorna i matchtruppen hade tätats med spelare från PA17-truppen. (Dana, Bruhn och Sandberg). Dessutom är ju Sandberg och Wingemark födda -06, men de tillhör ju redan sedan tidigare den äldsta truppen.

Matchen mot Helsingborg blev väl på sätt och vis en märklig historia av domarrapporten att döma. Medan varningarna närmast haglade över hemmalaget så lämnade ÖSKarna bortsett från varningen på Afshari inte något avtryck i det officiella protokollet.

Som läget är så var det här en match som bara skulle spelas av så det finns väl inte så mycket att säga om resultatet. ÖSK brukar förlora i Helsingborg. Eftersom hemmalaget mönstrade en del av sina 19-åringar i matchen var det väl nästan ett bra resultat.

Matchfakta.
35. Varning: Helsingborg
63. 1-0 Adrian Svanbäck
64. Varning: Helsingborg
65. Varning: Ludwig Wennström
65. Varning: Helsingborg
66. Varning: Ludwig Wennström
66. Utvisning: Ludwig Wennström
70. 2-0 Eric Lilius
74. Varning: Tyson Afshari
82. Varning: Helsingborg
85. Varning: Helsingborg
90. Varning: Helsingborg

Startade gjorde: Buster Runheim (mv), John Lindhé Rehn, Noel Stenlund, Josef Keyrouz, Tyson Afshari, Charlie Swartling (k), Linus Alperud, Ebbe Wingemark, Elliot Lindström, Lowe Astvald och Adam Al Hamad Eriksson.
Ersättare var: Mohamad Dana, Wessam Dukhan, Herman Bruhn och Victor Sandberg

P19-säsongen avslutas nästa vecka då Brommapojkarna kommer till Örebro och Ekängs IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.