Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK bemannar akademin

ÖSK gick häromdagen på sin webbplats ut med en lista över de befattningar man söker personal till för Akademin.  Samtliga befattningar/uppgifter inom akademin omfattas av rekryteringen. NA följde mer eller mindre samtidigt upp saken med en artikel som innehöll fler detaljer och en intervju med ÖSKs VD.

Enligt Jonas Lindegren är det inget märkligt med att man listar samtliga befattningar i den utökade organisationen med en begäran om att intresserade personer skall lämna in sin ansökan. (Förutom då att man aldrig gjort så tidigare). Enligt Lindegren löper alla nuvarande kontrakt ut vid årsskiftet och den enda skillnaden är att man nu är tydlig med och talar om vilka tjänster som kan sökas. Tidigare har anställningsprocesserna skett mer i det fördolda.

Följande befattningar finns med på listan över de befattningar som skall besättas.

 • Huvudtränare PA19
 • Assisterande tränare PA19
 • Huvudtränare PA17
 • Assisterande tränare PA17
 • Huvudtränare PA16
 • Assisterande tränare PA16
 • Utvecklingschef
 • Spelarutvecklare
 • Materialansvarig
 • Målvaktstränare
 • Fystränare

ÖSK skriver, att anställningsgraderna är flexibla och att de varierar mellan heltid och deltid. Någon heltidsanställd har man hittills inte haft, så det är uppenbart att den nya organisationen innebär att mer resurser kommer att läggas på akademin. Finansieringen av akademisatsningen underlättas av att vissa av klubbens samarbetspartners skjuter till pengar som är öronmärkta för denna satsning.

Urvalsprocessen och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdagen är den 30 november. Till NA säger Lindegren samtidigt, att det inte är säkert att alla befattningar kommer att vara besatta redan i slutet av november. Det skulle väl i så fall innebära, att klubben redan har siktet inställt på vissa personer för en del av befattningarna. Annars hade det väl varit naturligt att vänta tills dess att ansökningstiden gått ut innan man började arbetet med att ta fram och kontraktera den mest lämpade personen.

Enligt artikeln i NA ingår det i den tioårsplan man nu jobbar med att klubbens akademi skall vara en av Sveriges fem bästa.  De fem högst rankade akademierna var för år 2022:

Malmö FF, 9004 poäng (7 stjärnor)
AIK, 8687 (6 stjärnor)
IF Brommapojkarna, 7839 (5stjärnor)
IFK Norrköping, 7263 (5stjärnor)
IFK Göteborg, 7208 (5stjärnor)

ÖSK återfinns på plats 20 med 4802 poäng (2 stjärnor), så det krävs en hel del klättrande för att komma upp till platsen bland de fem bästa.

ÖSK: Vill du bli en del av framtidens ÖSK-akademi?
ÖSK: Nuvarande organisation
NA: ÖSK-tränarna får söka om sina tjänster: ”En nystart”
Fotbollskanalen: LISTA: Så rankas Sveriges akademier – MFF i topp igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.