Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Förlust mot GAIS

ÖSK tog igår emot GAIS i en match i P19 Allsvenskan. En match som egentligen inte betydde speciellt mycket placeringsmässigt för något av lagen. Det var ju redan klart att båda kommer att få lov att lämna den högsta serien efter årens säsong.

ÖSK ställde upp med ett ”rätt blandat” lag av matchrapporten att döma. Jag hade trott att i det läge laget nu hamnat i skulle man koncentrera sig på de yngre spelarna, som om några veckor skall spela i ligacupen. Men

sSå tänkte man uppenbarligen inte hos ÖSK – det var åldersmässigt rätt blandat både i startelvan och på bänken.

Trots att ÖSK gjorde både matchens första och sista mål blev det förlust. GAIS gjorde nämligen tre.

Matchfakta.
08. 1-0 Henry Hertzman
38. 1-1 Mohamed Bawa (straff)
61. Varning: GAIS
63. Varning: Wessam Dukhan
63. Varning: GAIS, laganknuten
72. Varning: Filip Ivarsson
84. 1-2 Mohamed Bawa
88. 1-3 Simon Sjöholm
90+3. 2-3 Wessam Dukhan

Matchtrupp.
Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Noel Stenlund, Kevin Westlind, Tyson Afshari, Charlie Swartling, Henry Hertzman, Victor Andersson, Ebbe Wingemark, Elliot Lindström, Filip Ivarsson (k) och Lowe Astvald.
Ersättare var: John Lindhé Rehn, Óli Melander, Nathan Hernandez Öhrn, Linus Alperud, Victor Sandberg, Wessam Dukhan och Karl Serrano Torstensson (mv).
Anm. Ett nytt namn i de här sammanhangen är Victor Sandbergs. Det är en försvarsspelare (mittback och vänsterback) som är född 2007 och alltså har fotbollsåldern 16 år. Han började i våras i P16, flyttades så småningom upp till P17 där han spelat sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.