Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Mot kaklet

ÖSK Dam gjorde vad som behövdes för att förbättra förutsättningarna inför den avslutande serieomgången till helgen. Genom 4-0 vinsten mot jumbolaget BK Kenty tar ÖSK den serieseger som ger uppflyttning till Elitettan om ÖSK och Smedby slutar på samma poäng. Något som kommer att inträffa om Smedby bara får oavgjort mot Husqvarna i den sista matchen medan ÖSK besegrar Västerås BK30.

Ett inte helt osannolikt scenario. Husqvarna är ett bra lag som gör många mål. I sin senaste match mot just Västerås BK 30 imponerade däremot Smedby inte alls. De tog ledningen först i den 86:e minuten genom ett självmål innan de på övertid kunde öka på ledningen till till synes säkra 2-0.

Resultatet i Västerås visar förhoppningsvis ÖSK att Västerås BK 30 inte är en motståndare som får underskattas.Vårmatchen på bortaplan vann ÖSKs damer med 2-1 efter att ha haft ledningen med 2-0 i halvtid.

I Linköping överraskade ÖSKs tränare Dennis Gabrielsson med att ge två av sina spelare säsongens första match från start. Klara Spångberg flyttades in som mitt-mittback på Josefine Eklunds bekostnad medan den 17-åriga talangen Maja Eriksson tog den plats som vänsterbräddare som Izabelle Hurtig oftast tagit hand om. Båda spelarna såg bekväma ut i sina roller.

Om matchen finns det väl egentligen inte så mycket att säga. ÖSK var det klart bättre laget och dominerade spelmässigt. Även om det blev lite nervöst mot slutet då Kenty faktiskt hotade ordentligt några gånger. Det var viktigt för ÖSK att hålla fyramålsledningen intakt med tanke på målskillnaden. Att det blev lite nervöst visar väl om inte annat att ÖSKs tränare drog på sig en varning i den fjärde övertidsminuten. Han tyckte väl att det var dags att blåsa av matchen.

ÖSKs assisterande tränare Mikael Kindgren analyserade matchen för ÖSKs textrobot med följande ord: Tycker vi till stora delar gör en bra match. Vi börjar riktigt bra och sätter tonen direkt. 3-0 i halvlek är i underkant med tanke på alla lägen vi skapar. Men Kentys målvakt gör några grymma räddningar. Inte lika bra andra men vi skapar ändå tillräckligt för att göra några till. Nu har vi skaffat oss slagläge inför nästa helg.

ÖSK: Seger mot BK Kenty i säsongens sista bortamatch.
NA: Vann med rätt siffror – det krävs av ÖSK för elitettan
NA (textrobot): ÖSK tog kommandot från start mot Kenty.

Matchfakta.
19. 0-1 Lisa Bergman (nickmål) (Emelie Alfredsson)
27. 0-2 Emilia Andersson (Emelie Alfredsson)
39. Varning: Alva Hyttinen
43. 0-3 Amelia Olofsson (Nellie Thörngren, inkast)
73. 0-4 Emelie Alfredsson (Lisa Bergman)
94. Varning: Dennis Gabrielsson, tränare

Laguppställning.
Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
Frida Abrahamsson, Klara Spångberg (78), Nellie Thörngren (82)
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson (k, 70), Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Emilia Andersson, Lisa Bergman, Maja Eriksson (78)
– – – – – – – – – –
Amelia Olofsson (70)

Ersättare: Cornelia Karlsson (70), Jonna Dahlberg (70), Izabella Hurtig (78), Olivia Stråle (78), Josefine Eklund (82) och Matilda Wennberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.